יום ראשון, 27 בנובמבר 2011

זנגולה

לכבוד חנוכה הקרב ובא עלינו לטובה. קצת מטוגנים...

מקור המתכון: מטעמי עיראק - פסקל פרץ רובין
זנגולה- מהמתוקים של המטבח העירקי
עוגיות ספירליות יפהפיות עשויות בצק קליל מטוגן בשמן חם וטבול בסירופ.
20-25 זנגולות:
15 גרם שמרים
1/4 2 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
1/2 3 כוסות קמח (450גרם )
לסירופ:
1/2 1 כוסות מים2
 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפות מי ורדים או קינמון טחון
שמן לטיגון
ממיסים שמרים ברבע כוס מים פושרים ומוסיפים סוכר. מניחים לתסוס 15 דקות.
מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת המים, תוך ערבוב מהיר במטרף.
מוסיפים קמח בהדרגה וטורפים מהר לתערובת סמיכה.
מכסים ומניחים לתפוח- שעה וחצי.
חוזרים על לישה והתפחה עוד פעמיים, לפחות. הבצק מתקבלל אורירי ודליל.

הכנת הסירופ:
לימון עם מים וסוכר- להרתיח ולבשל על להבה נמוכה 25 דקות. להוסיף מי ורדים ולבשל עוד 5 דקות. לצנן.
מחממים בסיר רחב שמן בגובה 7 ס"מ לפחות.
לשים שוב את הבצק.
שמים בשקית זילוף 2-3 כפות בצק, ומזלפים גלילים ספירליים לתוך השמן החם (אפשר גם ליטול מהבצק בכפית רטובה- אך אז אין ספירלה).
מטגנים לגוון חום משני הצדדים.
מניחים על נייר סופג.
טובלים בסירופ בעודן חמות מאוד, ומוציאים מיד.
להגיש חם או קר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger