יום שבת, 26 בדצמבר 2020

קציצות פרגית בלימון

לפני כמה ימים ראיתי אצל ארז קומורובסקי קציצות פרגית בלימון...קיבלתי חשק...ואחד המגיבים אמר שיש למסעדת עזורה קציצות פרגית בלימון. 

חיפוש ברשת העלה את המתכון והחלטתי להכין לשבת.  יצא מאוד טעים..המלצה שלי,הגדילו את כמות המיץ לימון ברוטב

ככל שיותר חמוץ יותר טעים:)




למתכון:
750גרם קילו פרגית טחונה
בצל קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס נענע קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
5 שיני שום קלופות
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ
כפית גדושה כמון
מלח ופלפל שחור
את כל מרכיבי הקציצות לערבב יחד. 
וליצור קציצות.
בצלחת רחבה לערבב כוס קמח עם רבע כוס סולת ולטבול בהן את הקציצות ולטגן טיגון קל משני הצדדים.
להניח בצד ולהכין את הרוטב.
רוטב:
רבע כוס שמן זית
10 שיני שום קלופות
פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות
כמה עלי זעתר או אורגנו טריים
כף סוכר
2 לימונים חתוכים לפרוסות
כף כורכום
2 לימונים כבושים קצוצים
חצי כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור
אני הוספתי כפית ראס אל חנות
 להניח בסיר רחב שמן ולשים את הפלפל החריף והשום ולטגן ממש כמה שניות.
 להוסיף בזהירות 2 כוסות מים , להביא לרתיחה ולהכניס את כל מרכיבי הרוטב ואת הקציצות.
לבשל ברתיחה חזקה כחמש דק ואז להנמיך אש ולבשל עוד רבע שעה עד חצי שעה ..ולזלול עם אורז או עם חלה חמהץץ
לבריאות ♥♥♥









אין תגובות:

פרסום תגובה