עוגיות מאוד אהובות אצלנו בבית...ומתאימות לצאת הצום♥
המתכון הוא של קרין גורן וכרגיל במתכונים שלה תמיד אפשר להפחית בכמויות הסוכר. כאן אני הפחתתי בסוכר שבבצק מאחר והריבה מתוקה וגם ציפוי הסוכר שלמעלה. אז אני שמתי 70 גרם.
המתכון הוא של קרין גורן וכרגיל במתכונים שלה תמיד אפשר להפחית בכמויות הסוכר. כאן אני הפחתתי בסוכר שבבצק מאחר והריבה מתוקה וגם ציפוי הסוכר שלמעלה. אז אני שמתי 70 גרם.
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
רבע כוס חלב (60 מ"ל)
למלית:
ריבה חלקה שאוהבים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה: •
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית
. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.
• מוסיפים חלב יחד עם חצי כוס מתערובת הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
• עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לקבלת מרקם נוח לעבודה.
• מחממים תנור ל 170 מעלות.
• מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים פרחים מכל הבצק (את היתרה מרדדים ושוב קורצים לפרחים). מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• קורצים ממחצית הפרחים עיגול במרכז (עדיף בתבנית נפרדת כי החלק עם החור נאפה מהר יותר).
• אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע ומזהיבות קלות. מצננים לחלוטין. • מפזרים אבקת סוכר על הפרחים עם החור במרכז. מניחים כפית ריבה במרכז הפרחים השלמים. מכסים כל פרח עם ריבה, בפרח מחורר ומאובק באבקת סוכר. מהדקים קלות. מגישים מיד, או מאחסנים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית
. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.
• מוסיפים חלב יחד עם חצי כוס מתערובת הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
• עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לקבלת מרקם נוח לעבודה.
• מחממים תנור ל 170 מעלות.
• מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים פרחים מכל הבצק (את היתרה מרדדים ושוב קורצים לפרחים). מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
• קורצים ממחצית הפרחים עיגול במרכז (עדיף בתבנית נפרדת כי החלק עם החור נאפה מהר יותר).
• אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע ומזהיבות קלות. מצננים לחלוטין. • מפזרים אבקת סוכר על הפרחים עם החור במרכז. מניחים כפית ריבה במרכז הפרחים השלמים. מכסים כל פרח עם ריבה, בפרח מחורר ומאובק באבקת סוכר. מהדקים קלות. מגישים מיד, או מאחסנים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.
ניראים נהדררררררררר
השבמחקאחת העוגיות שאני הכי הכי אוהבת
שחיינו בארה"ב אז ליד בית הספר היתה קונדיטורייה (יהודית כמובן) שהיתה מכינה עוגיות ענק כאלה.
אגב זה מתכון ישן של הסבתות ולא של גורן
ובכל מקרה העוגיות נראות יפיפיות!!
חיייב שעה במקרר עם הבצק?
מחקהיי. כן חובה לקרר את הבצק אחרת לא תוכלי לעבוד איתו ולא תתקבל הפריכות הרצויה.
מחקאיזה יפהפיות! ממש עושה חשק לשלוח יד למסך ולקחת אחת....
השבמחקתודה בנות יקרות(: לגבי "המתכון של קרין" כן ,זה ידוע שמתכונים של אחרים נרשמים כשלה..בשינוי קטן לכאן ולכאן...
השבמחקהיי מאיה, העוגיות נראות נפלאות!!!
השבמחקכמה עוגיות בערך יוצאות מכמות כזו?
אני לא ספרתי כמה עוגיות יוצאות,אבל בערך זה יוצא 2 תבניות תנור מלאות וכמובן אחרי ההרכבה זה קטן לחצי כמות(:
השבמחק