כמו תמיד לפני חנוכה מבקשים ממני מתכון לסופגניות...ואני תמיד חוזרת לאותו מתכון :)
הנה הוא לפניכם.
אני מכינה תמיד לפי המתכון של קרין גורן ויוצא מעולה.
כמות: 30 סופגניות
חומרים
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
1/3 1 כוסות חלב פושר (330 מ"ל)
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
85 גרם חמאה רכה
2 כפות ברנדי (30 מ"ל)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון (לא חובה)
אבקת סוכר לקישוט
ריבה למילוי
אופן ההכנה
שמים במיקסר עם וו לישה חצי מכמות הקמח (בערך) ומערבבים פנימה שמרית.
מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומערבלים לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.
מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח וממשיכים ללוש במיקסר 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו כדורים בגודל ביצה. מניחים על משטח משומן ומשמנים גם את הכדורים למניעת התייבשות.
מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את כדורי הבצק כשהצד העליון טובל בשמן (ככה הצד התחתון שהוא קצת שטוח, מתנפח והסופגנייה יוצאת כדורית). מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לדקה-שתיים. ממלאים בריבה או במלית אחרת שאוהבים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם .
בתאבון וחג שמח. שנזכה לאור ♥ ♥
Je découvre un blog bien riche en pâtisserie. .Bravo.
השבמחקmerci
השבמחקהסופגניות ניראות יפות וכמובן טעימות
השבמחקמאיה תודה המתכון מדויק ומעולה,הכנתי את הסופגניות היום-נר ראשון.חג שמח.
השבמחקאני מאוד שמחה שהצליח לך. אכן המתכון הזה מוצלח מאוד ,מאז שמצאתי אותו אני לא עוברת למתכון אחר.
השבמחקחג שמח ומקסים.
היי מאיה,
השבמחקלדעתך תהיה הצלחה לסופגניות אפויות?
היי מורן. לדעתי אי אפשר לאפות סופגניות.זה יוצא כמו לחמניה ובכלל לא דומה לסופגניה. פעם בשנה מותר לאכול סופגניה מטוגנת(:
השבמחקהסופגניות שלך יפות ונראות טעימות אני ינסה היום תגידי חייב ברנדי? ואולי את יודעת אך להכין לביבות תפוחח אדמה בסיסיות? חייבת תשובות היום ! חגג שמח! ((:
השבמחקאפשר גם ויסקי צריך אלכוהול כלשהוא. זה לא חובה אבל עוזר לבצק להיות אורירי. לביבות זה פשוט לגרר תפוחי אדמה ,לערבב עם ביצים ומלח ופלפל שחור להוסיף כף או 2 קמח ולצקת לשמן חם
השבמחק