הצורה של הרולדה נשמרת נהדר וזו דרך אחרת להגיש עוף בשבת.
ניגש למתכון והוא קל קל קל! ולפי התמונות תבינו שהכנתי את זה מלא פעמים וכל פעם בגרסה אחרת!
למתכון:
חצי קילו פרגית והוספתי עוד רבע בקר
לערבב פנימה כמה עלי בזיליקום קצוץ
מעט אורגנו(לי יש הכל טרי בעציצים) אם אין השתמשו ביבש
כף אבקת מרק בצל
מלח
פלפל שחור
רבע כפית בהרט
לערבב הכל היטב ולשטח על נייר אפייה למשטח מרובע.
להניח מלית שהכנתם...אני מילאתי בבצל מטוגן וקבנוס שתיבלתי מעט כמו בבשר
אפשר למלא בעשבי תיבול,בפטריות באגוזים....תנו לדמיון לעוף
אחרי ששמנו מלית לגלגל לאט כמו סושי להעזר בנייר אפייה
שימו לב! הבשר מגולגל בעצמו !זה כמו קציצה אחת ענקית ממולאת. את עיסת הבשר משטחים על נייר אפייה לריבוע דק ועליו מניחים מלית ולאט לאט בעזרת נייר האפייה מרימים ומגלגלים ומתקבלת רולדה ארוכה. ואופים בתנור ב180 עד שמוכן . את נייר האפייה אפשר להסיר קצת לפני סיום האפייה כדי לקבל צבע יפה לרולדה ♥אפשר לפזר מלמעלה עשבי תיבול שאתם אוהבים:)
* הכנתי אותה רולדה אבל במלית שמתי לימון כבוש ומילאתי בביצה קשה. יצא להיט:)
כל פעם משחקת עם המילויים ♥
תהנו
כאן הרולדה הוכנה במילוי בצל מטוגן ועם הרבה בצל ליד.....
לשחק עם המילוי והתיבול כיד הדמיון
אופציה נוספת למלא בקינואה מבושל עם עשבי תיבול,נענע,פטרוזיליה,בזיליקום. מעט סויה ומעט צ'ילי מתוק לערבב ולמלא את הפרגית♥
![]() |
אפשר למלא בשלל מילויים ככל העולה על דמיונכם♥ במתכון שהעלתי באינסטגרם,בסרטון ,זה ממולא בפטריות וערמונים .המתכון המלא שלו נמצא בסרטון :) בואו לאינסטגרם. |
שלום, לכמה מנות מספיקה הכמות שבמתכון ?
השבמחקהיי. בין 8 ל10 פרוסות...תלוי בעובי ♥
השבמחקלא מובן לי מהמתכון
השבמחקהאם זה בבצק מסויים? איך מגלגלים?
לא...זה לא בשום בצק זה הבשר עצמו מגולגל...רשמתי להעזר בניר אפייה ולגלגל כמו שמגלגלים סושי אחרי האפייה זה יציב וחזק
מחקיותר נוח לשטח על ניילון נצמד ואיתו לגלגל
מחקאבל אי אפשר לאפות עם ניילון נצמד...עם נייר אפייה מעבירים את הרולדה כמו שהיא לתנור :)
מחקהי מיה. אתר מדהייייייייים! האם ניתן לעשות את הרולדה עם פרגית קצוצה ולא טחונה? האם אין צורך להוסיף ביצה כדי שלא יתפרק?
השבמחקהי מיה אתר מדהיייייםםם! האם ניתן להשתמש בפרגית קצוצה גס ולא טחונה? האם אין צורך להוסיף ביצים למניעת התפרקות?
השבמחקהיי סליחה שלקח לי זמן לענות..לא היה לי זמן לבלוג :) לא ניסיתי עם פרגית קצוצה גס.אז לא יכולה לומר...אין ביצים ושום דבר לא מתפרק במהלך האפייה הכל מתאחד. ותודה♥
מחקרציתי להודות לך מאיה על מתכון מדהים.תודה שבת שלום
השבמחקתודה רבה .כיף לשמוע♥
מחקשלום, האם את הרולדה מטגנים או מכניסים לאפיה בתנור ואם בתנור באיזה חום? תודה
השבמחקהיי כן אופים בתנור ב180 עד שהבשר מוכן,רואים לפי הצבע♥
מחקאיזה תבלינים אפשר במקום ברהט? ...האם אפשר להקפיא אחרי ההכנה? תודה
השבמחקהיי במקום בהרט אפשר ראס אל חנות לא ניסיתי להקפיא אחרי ההכנה :) מניחה שאפשר אם ממלאים במלית שיכולה לעבור הקפאה
מחקהאם בזמן האפיה מסירים את נייר האפייה?
מחקהיי סליחה על המענה המאוחר...אפשר למצוא אותי באינסטגרם שם אני זמינה על בסיס יומי את הנייר לא מסירים כי זה מה שמחזיק את הרולדה שלא תתפרק...לפני סיום האפייה אפשר להסיר בעדינות כדי לקבל צבע יפה יותר
מחקבמה אפשר למלא
השבמחקהאתר שלך מגניב
השבמחקתודה רבה
מחקמתקונים ניפלאים תודה רבה
השבמחקתודה רבה
מחקמתכון מעולה ויפה למראה
השבמחקתודה רבה
מחקהאם אפשר פרגית עם חזה עוף טחון?
השבמחקאפשר,רק שחזה עוף טחון הוא יבש אז להזהר באפייה לא לייבש יותר. ואפשר גם להכין את הגלילה מבשר מבקר :)
מחק