יום חמישי, 10 באפריל 2025

רולדת פרגית ממולאת


מתכון שמתאים לחג♥

הצורה של הרולדה  נשמרת נהדר וזו דרך אחרת להגיש עוף בשבת.
ניגש למתכון  והוא קל קל קל! ולפי התמונות תבינו שהכנתי את זה מלא פעמים וכל פעם בגרסה אחרת!
למתכון:

 חצי קילו פרגית והוספתי עוד רבע בקר
לערבב פנימה כמה עלי בזיליקום קצוץ
מעט אורגנו(לי יש הכל טרי בעציצים) אם אין השתמשו ביבש
כף אבקת מרק בצל
מלח
פלפל שחור
רבע כפית בהרט
לערבב הכל היטב ולשטח על נייר אפייה למשטח מרובע.
 להניח מלית שהכנתם...אני מילאתי בבצל מטוגן וקבנוס שתיבלתי מעט כמו בבשר
אפשר למלא בעשבי תיבול,בפטריות באגוזים....תנו לדמיון לעוף
אחרי ששמנו מלית לגלגל לאט כמו סושי להעזר בנייר אפייה






שימו לב! הבשר מגולגל בעצמו  !זה כמו קציצה אחת ענקית ממולאת.  את עיסת הבשר משטחים על נייר אפייה לריבוע דק ועליו מניחים מלית ולאט לאט בעזרת נייר האפייה מרימים ומגלגלים  ומתקבלת רולדה ארוכה. ואופים בתנור ב180 עד שמוכן . את נייר האפייה אפשר להסיר קצת לפני סיום האפייה כדי לקבל צבע יפה לרולדה ♥אפשר לפזר מלמעלה עשבי תיבול שאתם אוהבים:)
* הכנתי אותה רולדה אבל במלית שמתי לימון כבוש  ומילאתי בביצה קשה. יצא להיט:)
כל פעם משחקת עם המילויים ♥
תהנו

כאן הרולדה הוכנה במילוי בצל מטוגן ועם הרבה בצל ליד.....
לשחק עם המילוי והתיבול כיד הדמיון 


כאן עם ביצה קשה ולימון כבוש♥

  אופציה נוספת למלא בקינואה מבושל עם עשבי תיבול,נענע,פטרוזיליה,בזיליקום. מעט סויה ומעט צ'ילי מתוק  לערבב ולמלא את הפרגית♥

 אפשר למלא בשלל מילויים ככל העולה על דמיונכם♥
במתכון שהעלתי באינסטגרם,בסרטון ,זה ממולא בפטריות וערמונים .המתכון המלא שלו נמצא בסרטון :) בואו לאינסטגרם.


26 תגובות:

  1. שלום, לכמה מנות מספיקה הכמות שבמתכון ?

    השבמחק
  2. היי. בין 8 ל10 פרוסות...תלוי בעובי ♥

    השבמחק
  3. לא מובן לי מהמתכון
    האם זה בבצק מסויים? איך מגלגלים?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא...זה לא בשום בצק זה הבשר עצמו מגולגל...רשמתי להעזר בניר אפייה ולגלגל כמו שמגלגלים סושי אחרי האפייה זה יציב וחזק

      מחק
    2. יותר נוח לשטח על ניילון נצמד ואיתו לגלגל

      מחק
    3. אבל אי אפשר לאפות עם ניילון נצמד...עם נייר אפייה מעבירים את הרולדה כמו שהיא לתנור :)

      מחק
  4. הי מיה. אתר מדהייייייייים! האם ניתן לעשות את הרולדה עם פרגית קצוצה ולא טחונה? האם אין צורך להוסיף ביצה כדי שלא יתפרק?

    השבמחק
  5. הי מיה אתר מדהיייייםםם! האם ניתן להשתמש בפרגית קצוצה גס ולא טחונה? האם אין צורך להוסיף ביצים למניעת התפרקות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סליחה שלקח לי זמן לענות..לא היה לי זמן לבלוג :) לא ניסיתי עם פרגית קצוצה גס.אז לא יכולה לומר...אין ביצים ושום דבר לא מתפרק במהלך האפייה הכל מתאחד. ותודה♥

      מחק
  6. רציתי להודות לך מאיה על מתכון מדהים.תודה שבת שלום

    השבמחק
  7. שלום, האם את הרולדה מטגנים או מכניסים לאפיה בתנור ואם בתנור באיזה חום? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי כן אופים בתנור ב180 עד שהבשר מוכן,רואים לפי הצבע♥

      מחק
  8. איזה תבלינים אפשר במקום ברהט? ...האם אפשר להקפיא אחרי ההכנה? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי במקום בהרט אפשר ראס אל חנות לא ניסיתי להקפיא אחרי ההכנה :) מניחה שאפשר אם ממלאים במלית שיכולה לעבור הקפאה

      מחק
    2. האם בזמן האפיה מסירים את נייר האפייה?

      מחק
    3. היי סליחה על המענה המאוחר...אפשר למצוא אותי באינסטגרם שם אני זמינה על בסיס יומי את הנייר לא מסירים כי זה מה שמחזיק את הרולדה שלא תתפרק...לפני סיום האפייה אפשר להסיר בעדינות כדי לקבל צבע יפה יותר

      מחק
  9. האתר שלך מגניב

    השבמחק
  10. מתקונים ניפלאים תודה רבה

    השבמחק
  11. מתכון מעולה ויפה למראה

    השבמחק
  12. האם אפשר פרגית עם חזה עוף טחון?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר,רק שחזה עוף טחון הוא יבש אז להזהר באפייה לא לייבש יותר. ואפשר גם להכין את הגלילה מבשר מבקר :)

      מחק

Powered By Blogger