יום ראשון, 30 בדצמבר 2018

רולדת פרגית ממולאת





בשבת האחרונה הכנתי רולדה שעשויה מפרגית טחונה אשר מתבלים אותה.
משטחים ,ואפשר להכניס איזה מילוי שרוצים.
מגלגלים ואופים.
רק לשבת אני מכינה דברים חגיגים..ובכלל בשר ועוף כמעט לא אוכלים אצלנו באמצע השבוע..
הצורה של הרולדה  נשמרת נהדר וזו דרך אחרת להגיש עוף בשבת.
ניגש למתכון  והוא קל קל קל!

 חצי קילו פרגית והוספתי עוד רבע בקר
לערבב פנימה כמה עלי בזיליקום קצוץ
מעט אורגנו(לי יש הכל טרי בעציצים) אם אין השתמשו ביבש
כף אבקת מרק בצל
מלח
פלפל שחור
רבע כפית בהרט
לערבב הכל היטב ולשטח על נייר אפייה למשטח מרובע.
 להניח מלית שהכנתם...אני מילאתי בבצל מטוגן וקבנוס שתיבלתי מעט כמו בבשר
אפשר למלא בעשבי תיבול,בפטריות באגוזים....תנו לדמיון לעוף
אחרי ששמנו מלית לגלגל לאט כמו סושי להעזר בנייר אפייה

להניח בתבנית ולמרוח מעל ציפוי.
הציפוי מכיל כף צ'ילי מתוק
רבע כפית פפריקה
כף סילאן
ומלח
3 כפות שמן זית
לערבב ולמרוח על הרולדה
 לסגור בנייר ולאפות חצי שעה
עשר דקות אחרונות להשאיר ללא כיסוי.
שימו לב לתנור שלכם כי זמני האפייה משתנים מתנור לתנור.
שימו לב! הבשר מגולגל בעצמו  !זה כמו קציצה אחת ענקית ממולאת.  את עיסת הבשר משטחים על נייר אפייה לריבוע דק ועליו מניחים מלית ולאט לאט בעזרת נייר האפייה מרימים ומגלגלים  ומתקבלת רולדה ארוכה. 
* הכנתי אותה רולדה אבל במלית שמתי לימון כבוש  ומילאתי בביצה קשה. יצא להיט:)
כל פעם משחקת עם המילויים ♥
תהנו

כאן הרולדה הוכנה במילוי בצל מטוגן ועם הרבה בצל ליד.....
לשחק עם המילוי והתיבול כיד הדמיון 


כאן עם ביצה קשה ולימון כבוש♥


9 תגובות:

  1. שלום, לכמה מנות מספיקה הכמות שבמתכון ?

    השבמחק
  2. היי. בין 8 ל10 פרוסות...תלוי בעובי ♥

    השבמחק
  3. לא מובן לי מהמתכון
    האם זה בבצק מסויים? איך מגלגלים?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא...זה לא בשום בצק זה הבשר עצמו מגולגל...רשמתי להעזר בניר אפייה ולגלגל כמו שמגלגלים סושי אחרי האפייה זה יציב וחזק

      מחק
  4. הי מיה. אתר מדהייייייייים! האם ניתן לעשות את הרולדה עם פרגית קצוצה ולא טחונה? האם אין צורך להוסיף ביצה כדי שלא יתפרק?

    השבמחק
  5. הי מיה אתר מדהיייייםםם! האם ניתן להשתמש בפרגית קצוצה גס ולא טחונה? האם אין צורך להוסיף ביצים למניעת התפרקות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סליחה שלקח לי זמן לענות..לא היה לי זמן לבלוג :) לא ניסיתי עם פרגית קצוצה גס.אז לא יכולה לומר...אין ביצים ושום דבר לא מתפרק במהלך האפייה הכל מתאחד. ותודה♥

      מחק
  6. רציתי להודות לך מאיה על מתכון מדהים.תודה שבת שלום

    השבמחק