יום חמישי, 9 בינואר 2020

קובה אורז

פשוט לא להאמין כמה שזה טעים...


מהמתכון שכאן יוצאת כמות גדולה מאוד,בערך 30 קובות.

לבצק
2 כוסות אורז לסושי שבושלו לפי הוראות היצרן ביחד עם כפית מלח  .לבשל רגיל עד לספיגת המים
 אחרי שהאורז מתקרר להוסיף אליו כוס קמח וחצי כוס מים  אפשר יותר קמח אם צריך,צריך  שיתקבל בצק דביק שלא מתפורר ומתפרק,אז לשחק עם זה עם היחסים של הקמח והמים.
 .להוסיף כף אבקת מרק עוף
מעט כורכום
כפית בהרט
מלח ופלפל שחור.
לערבב הכל ולתת לו לנוח עשר דק.תטעמו אם חסר תיבול ותתקנו.



 לעבוד עם ידים רטובות, ליצור כדורים ולמלא במלית


מלית:
2 בצלים גדולים
חצי קילו עוף טחון
סלסלת פטריות קצוצה
חצי כפית בהרט
רבע כפית הל
 מלח, פלפל שחור
מוסקט
כורכום.
כפית אבקת מרק בצל
לטגן בצלים ולהוסיף את כל השאר, להמשיך לטגן עד שהכל מוכן.לטעום ולהוסיף תיבול אם צריך. לעבוד עם ידים רטובות,
לקחת כדור אורז,לשטח בידיים למלא בקצת מלית במרכז ולסגור לקובה .  ולטגן.
בתאבון
ניסיתי לאפות חלק מהקובות ודווקא יצא מעולה. אמנם פחות שזוף ויפה כמו המטוגן .אבל בטעם,מעולה! לצמחונים...אפשר למלא בתרד ,פטריות ואגוזים

8 תגובות:

  1. מתה על המתכונים שלך. יש גרסה צמחונית לקובה אורז? תודה

    השבמחק
  2. תודה לך. בוודאי שיש גרסה צמחונית, את יכולה למלא במלית של פטריות ובצל מטוגן. אפשר גם מלית של בצל ותרד. תהני. (:

    השבמחק
  3. ראה נפלא. תודה. האם צריך למעוך את האורז?

    השבמחק
  4. במה אפשר להחליף את הקמח כדי שיצא ללא גלוטן ?

    השבמחק

Powered By Blogger