עוגה טעימה טעימה,נהדרת גם אחרי הקפאה.
עוגה נוסטלגית שתמיד טעימה ♥
עוגה נוסטלגית שתמיד טעימה ♥
חומרים לתבנית בגודל 27×33 ס”מ:
לבצק: 1 כף שמרים יבשים
6 כפות מים פושרים
2 כפות סוכר
5 כוסות קמח
4 חלמונים
300 גרם חמאה או מרגרינה
4 חלבונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 כפות אבקת נס קפה
2 כפות פודינג וניל
2 כפות פודינג וניל
ביצה טרופה לזיגוג
מכינים את הבצק:
ממיסים שמרים, מים וסוכר ומניחים בצד ל-10 דקות עד לתסיסה.
¤ מעבדים קמח עם תערובת השמרים, חלמונים ומרגרינה במיקסר עם וו לישה, רק עד לקבלת בצק חלק.
מניחים לבצק ל-15 דקות.
מכינים את המלית: בינתיים מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקצף אחיד ומבריק. מוסיפים קפה ומקציפים קצרות.
מחממים תנור ל-180 מעלות. + מרכיבים את העוגה ואופים: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לריבוע בגודל התבנית.
משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה, ומניחים בתחתית שכבת בצק ראשונה. מורחים על הבצק כשליש מהקצף. מכסים בבצק ומורחים קצף, כך עד שמתקבל סנדוויץ’ של 4 שכבות בצק ובתוכו 3 שכבות קצף. מברישים את שכבת הבצק העליונה בביצה טרופה. אפשר ליצור דוגמה על הבצק על ידי חריצתו במזלג בצורת זיג-זג.
אופים כ-30 דקות עד להזהבה.
מצננים לחלוטין ופורסים לעוגיות.
שימו לב שהעוגה תופחת מעט בזמן האפייה ויכולים להווצר מעט קרעים בבצק ..לא להבהל היא צונחת בחזרה כשהיא מתקררת :)
שימו לב שהעוגה תופחת מעט בזמן האפייה ויכולים להווצר מעט קרעים בבצק ..לא להבהל היא צונחת בחזרה כשהיא מתקררת :)
נראה ממש טוב. אני אוהבת עוגות או עוגיות שיש בהן קפה או רמז לקפה, זה מרגיש לי כמו מנה כפולה אם אני באמת שותה את זה עם כוס קפה, רק בלי הרגשות אשמה :)
השבמחקזו עוגה נהדרת מאלו של פעם, המיוחד הוא הטעם,שמי שטועם לא מאמין ממה הוא מורכב-תודה!
השבמחקנראה מעולה, מקווה לקבל תשובה כי אני רואה שהפוסט מלפני כמה שנים, אפשר להכין עם מלית אחרת ? חשבתי למרוח ריבת משמש ולפזר קוקוס וחלבה. וקצת אגוזים קצוצים ...
השבמחקהיי.
השבמחקאני תמיד עונה למי ששואל :) גם אם זו רשומה ישנה .. לא ניסיתי אף פעם עם מלית אחרת כי אוהבים אצלי את זו. אבל לא נראה לי שתהיה בעיה,תנסי ובואי לספר ♥
תודה על המתכון הנפלא! האם יש מצב להחליף מרגרינה לשמן?
השבמחקהיי. לא ניתן להחליף מרגרינה בשמן.אבל אפשר בחמאה:)
השבמחקקניתי בהחלט. מהיותי מאלה שמצפצפים על כשרות, רק חמאה. אם אחליף המים בחלב, זה ישביח העוגה?
השבמחקבהחלט חלב תמיד עשיר יותר ממים בהצלחה :)
מחקתודה רבה ♥ אדווח לך איך יצא.
מחקאשמח לשמוע .
מחק