יום שני, 29 באוקטובר 2012

קציצות עוף עסיסיות עם סלק.

זוכרים את הקציצות הללו?  למי שלא זוכר או מי שלא הכין מוזמן להכין לסוף השבוע הקרוב.  אני הכנתי לשבת האחרונה את אותו המתכון,רק שבמקום דלעת וקישוא החלטתי לשים סלק,  יצאו קציצות וורדות וטעימות. המתכון הוא אותו מתכון,רק להוסיף סלק אחד גדול מגורר לתערובת הבשר. ואפשר להוסיף קוביות סלק לרוטב.


חומרים לקציצות

חצי קילו עוף טחון
כוס דלעת מגוררת דק
3 קישואים מגוררים דק...אם מכינים עם סלק אין צורך בגזר ובדלעת
3 כפות גדושות סולת
3 כפות פירורי לחם
כף פטרוזיליה יבשה או חצי צרור פטרוזיליה טריה קצוצה
 תבלינים:
מעט אגוז מוסקט
כף חוויאג' למרק
חצי כף מרק עוף
מעט מלח
חצי כף כורכום.
כף שום כתוש או גבישי
מעט כמון טחון.
לערבב הכל ולהכין קציצות.

הקישואים והדלעת מגוררים


בסיר רחב לטגן בצל גדול ולהשחים.
להניח על הבצל את הקציצות לאידוי של כמה דקות.
להפוך אותן בעדינות לצד השני ולהשאיר עוד דקה.
להוסיף מים עד לגובה הקציצות וכשרותח לתבל באותו תיבול ששמנו בקציצות.ולהוסיף 2 כפות רסק עגבניות
לבשל כ40 דקות .

בתאבון.
להגיש עם המון לחם לטבילה ברוטב הטעים

כך נראות הקציצות עם הסלק...בריא וטעים...


9 תגובות:

  1. בוקר טוב אפשר להחליף את הקישואים לתפוחי אדמה?
    נראה לי שהקציצות יהיו רטובות מדי עם הקישואים והדלעת. אולי תפוח אדמה קטן וכוס דלעת ייצור משהו קצת יותר יציב לא?

    השבמחק
  2. היי. את יכולה להחליף,אין בעיה למרות שאני מכינה כמו במתכון וגם אנשים רבים כתבו לי שהכינו והתלהבו. הקציצות יוצאות מאוד עסיסיות.אבל שוב, אפשר להחליף גם לתפוחי אדמה.

    השבמחק
  3. This design is wicked! You obviously know how to keep
    a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost
    moved to start my own blog (well, almost.
    ..HaHa!) Fantastic job. I really enjoyed what you
    had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!
    Also visit my blog post :: my.opera.com

    השבמחק
  4. הכנתי את הקציצות ויצא פיצוץ, תודה, מוניקה

    השבמחק
  5. איזה כיף. שימחת אותי מאוד. שבוע טוב מוניקה(:

    השבמחק
  6. בדיוק נשאר לי סלקת עשיתי ויצאו מעולות - תודה!!!!

    השבמחק
  7. הכנתי . יצא מעולה !!!הילדים טרפו את הקציצות . תודה רבה ! מתכון מעולה !

    השבמחק

Powered By Blogger