יום ראשון, 4 בנובמבר 2012

עוגת יום ההולדת של אמא




שלום לכולם, הפעם זו לא מאיה שכותבת אלא אני, ספיר- הבת שלה בפוסט אורח.
לפני שבוע חגגנו לאמא את יום ההולדת, וכמו בכל שנה התלבטנו מי יכין את העוגה, ויחליף ליום אחד את אמא האופה העיקרית בבית. השנה זו הייתה אני. אז החלטתי להכין עוגת גבינה וריבת חלב שמצאתי בספר "עוגות גבינה" של רות אוליבר. עוגה טעימה מאוד, וקלה להכנה אפילו למי שלא מנוסה באפייה.

חשוב להדגיש שעשיתי כמה שינויים במתכון.
במקום 100 גר' סוכר שמתי 130, ובנוסף בספר הציפוי לעוגה הוא רק ריבת חלב (או שערות חלבה), אבל אני החלפתי את הציפוי לקצפת וריבת חלב מעורבבים יחד.




לבסיס:
100 גר' חמאה רכה
150 גר' ביסקוויטים "לוטוס"

למלית:
5 ביצים מופרדות
100 גר' סוכר
1 גביע (750 גרם) גבינה לבנה לאפייה 5% שומן
140 גר' קורנפלור
200 גר' חלב משומר ממותק
1 כפית תמצית וניל או משחת וניל

לקישוט:
שערות חלבה או ריבת חלב




1. מכינים את הבסיס: מעבדים חמאה עם ביסקוויטים במעבד מזון למרקם פירורי. מפזרים בתחתית התבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא לרבע שעה להתייצבות.
2. מחממים תנור ל180 מעלות.
3. מקציפים חלבונים עם סוכר כ8 דקות עד לקבלת קצף יציב.
4. מערבבים גבינה עם שאר החומרים (כולל חלמונים) ומקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת.
5. יוצקים את המלית על הבסיס ואופים 10 דקות. מנמיכים את החום ל140 מעלות ואופים כשעה, או עד שהעוגה יציבה. מצננים לפחות שעה במקרר.


בתיאבון!

3 תגובות:

Powered By Blogger