לסטארטר
• 200 גר' קמח לחם לבן (בערך כוס ושליש)
• 200 מ"ל מים (כוס)
• רבע כפית שמרים יבשים
לבצק:
• 300 גר' קמח לחם לבן (שתי כוסות)
• 300 גר' קמח מלא (שתיים וחצי עד שלוש כוסות)
• 330 מ"ל בירה לבנה , בטמפ' החדר
• כפית וחצי מלח
• כפית שמרים יבשים
2 כפות מולסה
הוראות הכנה
מכינים את הפוליש, לפחות 12 שעות מראש.
מנפים את הקמח, לקערה גדולה.
מוסיפים את המלח ומערבבים עד שהמלח מתפזר בקמח באופן אחיד. מוסיפים את השמרים
ומערבבים.
מוסיפים לתערובת את הפוליש, המולסה והבירה ומערבבים עד ליצירת בצק.
לשים על משטח מקומח במשך כ-10 דקות. הבצק אמור להיות מעט דביק, אך עדיין נוח לעבודה. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף לו מעט קמח לבן בזמן הלישה.
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים-שלוש).
מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח קלות. משטחים להוצאת האוויר מהבצק ומחלקים לשני חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור מהודק.
מניחים את הכיכרות על תבנית ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה שנייה, עד שהכיכרות מכפילות את נפחן (כשעה עד שעה וחצי).
מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים תבנית ריקה בתחתיתו. לפני הכנסת הלחם לתנור, שופכים כוס מים קרים על התבנית שבתנור, ליצירת אדים.
אופים במשך כ-40 דקות, עד שהכיכרות משחימים ונקישה על תחתיתם משמיעה צליל חלול. מצננים על רשת.
בתאבון!
המתכון מאתר הנחתום
• 200 גר' קמח לחם לבן (בערך כוס ושליש)
• 200 מ"ל מים (כוס)
• רבע כפית שמרים יבשים
לבצק:
• 300 גר' קמח לחם לבן (שתי כוסות)
• 300 גר' קמח מלא (שתיים וחצי עד שלוש כוסות)
• 330 מ"ל בירה לבנה , בטמפ' החדר
• כפית וחצי מלח
• כפית שמרים יבשים
2 כפות מולסה
הוראות הכנה
מכינים את הפוליש, לפחות 12 שעות מראש.
מנפים את הקמח, לקערה גדולה.
מוסיפים את המלח ומערבבים עד שהמלח מתפזר בקמח באופן אחיד. מוסיפים את השמרים
ומערבבים.
מוסיפים לתערובת את הפוליש, המולסה והבירה ומערבבים עד ליצירת בצק.
לשים על משטח מקומח במשך כ-10 דקות. הבצק אמור להיות מעט דביק, אך עדיין נוח לעבודה. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף לו מעט קמח לבן בזמן הלישה.
מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים-שלוש).
מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח קלות. משטחים להוצאת האוויר מהבצק ומחלקים לשני חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור מהודק.
מניחים את הכיכרות על תבנית ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה שנייה, עד שהכיכרות מכפילות את נפחן (כשעה עד שעה וחצי).
מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים תבנית ריקה בתחתיתו. לפני הכנסת הלחם לתנור, שופכים כוס מים קרים על התבנית שבתנור, ליצירת אדים.
אופים במשך כ-40 דקות, עד שהכיכרות משחימים ונקישה על תחתיתם משמיעה צליל חלול. מצננים על רשת.
בתאבון!
המתכון מאתר הנחתום
ואו איזה לחם מדהים!
השבמחקבירה לבנה או שחורה?
השבמחקהיי. בירה לבנה.
השבמחקתודה על התשובה המהירה (ופתאום שמתי לב שזה רשום גם במתכון) אני מכינה אותו להורים למחר...
השבמחקבינתיים הכנתי את הסטארטר, זאת התנסות ראשונה שלי עם השיטה הזאת אז אני מאוד מקווה שיצא טוב.
אמורה להיות בעיה להחליף את המולסה (אין לי מושג מה זה) ב 2 כפות סוכר חום?
אעדכן אותך מחר בתוצאות (-:
היי. את המולסה אפשר להחליף בדבש. בסוכר חום לא ניסיתי, אבל אם אין לך דבש ,שימי סוכר חום וספרי איך יצא(:
השבמחקהי לי ממש מעט דבש אז שמתי כף דבש וכף סוכר חום... אכתוב חוות דעת בסוף(-:
השבמחקעוד שאלות,
1. הלחם עכשיו בהתפחה האחרונה שלו (אחרי שעשיתי כדורים) לעשות לו את החריצים ולקמח אותו לפני שאני מכניסה לתנור?
2. להשאיר את התנור על 220 מעלות או להנמיך בהמשך האפיה? (מפחדת שהוא ישרף 40 דקות בתנור על 220 מעלות...)
תודה
היי. מקווה שלא עניתי מאוחר מדי(: פעם הבאה ,אם יש לך שאלות דחופות יש את דף הפייסבוק של הבלוג. הוא פתוח רוב הזמן ואני רואה ועונה לשאלות הרבה יותר מהר מאשר במייל. ולתשובות. בוודאי שחורצים לפני הכניסה לתנור, לא באותו הרגע אלא 10 דקות לפני בערך...
השבמחקאם את חוששת שישרף תנמיכי קצת את החום או קצרי את משך האפייה. כל תנור יש לו את הזמנים שלו. אצלי הלחם היה מוכן כבר אחרי חצי שעה.
קדמונית שכמותי, אין לי פייסבוק... (-:
השבמחקשמתי אותו על 220 מעלות ואז פחדתי (כי התנור שךי קצת מזייף) אז הנמכתי ל 200 מעלות והורדתי את התבנית כדי שיאפה טוב מלמטה.
הוא יצא ענקקקקקקקק הכנתי לחם אחד בתבנית לחם ואני קצרה בסבלנות לדעת איך הוא יצא (יש מצב שעוד 5 דקות בתנור היו עושות לו טוב אבל פחדתי שישרף...)
אוטוטו ארוחת ערב ואני מבטיחה לכתוב לך עוד היום איך הטעם.
מה שבטוח, הוא יצא חתיך!!!
חהחהחהחה. מצחיקולה.לחם תמיד יוצא חתיך .במיוחד שאנחנו מכינים בבית(: מקווה שאהבתם.
השבמחקאחרי ששיגעתי אותך ארוכות והצקתי בשאלות...
השבמחקהלחם יצא מדהים! אין מילים בפי לתאר כמה אני מרוצה.
אוורירי מאוד וטעים ביותר.
כולם אהבו והתלהבו (וכמובן שקיבלת קרדיט בשולחן השבת).
(לא הצלחתי למצוא פה באתר) האם יש לך מתכונים נוספים ללחם עם סטארטר (אהבתי את הרעיון הזה, נראה לי שהוא מאוד תורם לאווריריות של הלחם) שמשתמשים בהם רק בקמח מלא?
להורים יש איסור מהרופא לאכול קמח לבן, כמובן שהם חורגים מזה לעתים רחוקות אבל הייתי מעדיפה להכין להם לחם "בריא" יותר ושלא אקבל צעקות מהרופא משפחה (-:
היי. אין לי הנאה יותר גדולה מאשר שמכינים מתכון שאני מפרסמת ואוהבים אותו. אז לא שיגעת אותי(: לגבי מתכונים עם סטרטר את יכולה בכל מתכון להקין בצק מקדים והוא אכן משפר את מרקם הלחם. אני ממליצה לך לקנות את הספר של סמדר זורע "לא על הלחם לבדו" ספר מעולה. ויש גם המון בלוגים טובים שמתמחים בלחמים. יש את אתר "הנחתום" שממנו הכנתי את הלחם בירה. בקיצור...אין כמו לחם של בית.אם תצטרכי עזרה ,אני כאן.
השבמחקאיזו מקסימה את...
השבמחקאני הופכת להיות דיירת קבע פה (-:
אהבתי את אתר "הנחתום" ומקווה שיצא לי להגיע לסטימצקי לעיין בספר שהמלצת ואולי אפילו לקנות אותו.
בשמחה(: אני תמיד אוהבת אורחים.. כדאי לקנות את הספר של סמדר. כל מתכון שהכנתי משם יצא מעולה. אם את מאוהבי הלחם,אז בהחלט מומלץ. הקלוריות לא עלי(:
השבמחקהיי, היכן ניתן לרכוש לחם בירה מוכן במרכז הארץ?
השבמחקהיי. לא יודעת היכן קונים...אבל מאוד קל להכין :)
השבמחק