אני מעלה שוב את הרשומה הזו משנה שעברה,להזכיר לכם את הבלינצ'סים הנהדרים הללו ..הם תמיד זוכים לתגובות נפלאות♥
הבלינצ'ס הללו מככבים אצלנו המון במהלך החג. הם מהווים את תחליף הלחם...
הילדים אוהבים אותם כך,או עם ממרח שוקולד.
מהמתכון שאני רושמת לכם מתקבלת כמות גדולה של בלינצ'ס.
תהנו.
למתכון:
אביגייל,אחת הקוראות של הבלוג מדדה את הכמות במשקל ,ואני רושמת למי שאין משקל.
250קמח תפוחי אדמה...1 ושלושת רבעי כוס ועוד כף.
200 גרם קמח מצה....1וחצי כוסות ועוד 2 כפיות
.6 ביצים
חצי כוס שמן,(בכוס חד פעמי פלסטיק)
מעט סוכר ומעט מלח
4 כוסות מים
לערבב הכל יחד ולהכין את הבלינצ'ס.אני מילאתי בכבד קצוץ אבל אתם יכולים למלא באיזו מלית שבא לכם.
פטריות, כבד, מחית חצילים ובשר, ועוד ועוד.....ודי אפשר לשחק עם המרכיבים,לא יקרה כלום אם תשימו יותר קמח תפוחי אדמה ופחות קמח מצה רק להקפיד שכמות הנוזלים תהיה טובה.
בתאבון.
בתמונה למטה הבלינצ'ס ממולא בפרגית טחונה ומלמעלה פיזרתי המון בצל מטוגן ♥
הבלינצ'ס הללו מככבים אצלנו המון במהלך החג. הם מהווים את תחליף הלחם...
הילדים אוהבים אותם כך,או עם ממרח שוקולד.
מהמתכון שאני רושמת לכם מתקבלת כמות גדולה של בלינצ'ס.
תהנו.
למתכון:
אביגייל,אחת הקוראות של הבלוג מדדה את הכמות במשקל ,ואני רושמת למי שאין משקל.
250קמח תפוחי אדמה...1 ושלושת רבעי כוס ועוד כף.
200 גרם קמח מצה....1וחצי כוסות ועוד 2 כפיות
.6 ביצים
חצי כוס שמן,(בכוס חד פעמי פלסטיק)
מעט סוכר ומעט מלח
4 כוסות מים
לערבב הכל יחד ולהכין את הבלינצ'ס.אני מילאתי בכבד קצוץ אבל אתם יכולים למלא באיזו מלית שבא לכם.
פטריות, כבד, מחית חצילים ובשר, ועוד ועוד.....ודי אפשר לשחק עם המרכיבים,לא יקרה כלום אם תשימו יותר קמח תפוחי אדמה ופחות קמח מצה רק להקפיד שכמות הנוזלים תהיה טובה.
בתאבון.
בתמונה למטה הבלינצ'ס ממולא בפרגית טחונה ומלמעלה פיזרתי המון בצל מטוגן ♥
מועדים לשמחה מאיוש
השבמחקהבלינצסים נראים נפלא!
את טיגנת או אפית אותם?
סליחה על השאלה האולי-טיפשית אבל בלינצס זה ממש לא השטח שלי ואני אשמח ללמוד
תודה, וויני
היי וויני. מועדים לשמחה.
השבמחקאת הבלינצ'ס מכינים במחבת, ללא טיגון.
כמובן בטפלון. ואחרי שהם מתקררים אני ממלאת במלית הרצויה, ומגלגלת. שומרת במקרר ומחממת בתנור או על הפלטה.
את מתכוונת במחבת טפלון ללא שמן?
השבמחקכתבת במחבת ללא טיגון....?
כן במחבת טפלון, אני משמנת מעטאת המחבת עם נייר סופג, רק בפעם הראשונה ואחר כך מטגנת את כל הבלינצ'ס ללא שמן בכלל.
השבמחקמאיה, את יכולה בבקשה לתרגם את מידת הקמח מצה וקמח תפ"א למידה של כוסות? (אין לי משקל ואני רוצה לנסות את המתכון) תודה רבה וחג שמח!
השבמחקהיי אביגייל.
השבמחקהמתכון כאן לא חייב להיות ממש מדיוק על הגרם.שקית מכילה 500 גרם אז בערך 2 כוסות חד פעמי מתוך החבילה זה יספיק לך. אם את רואה שהבלילה סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד קצת מים. זה מתכון שדי ניתן לתזוזות לכאן ולכאן.
אם תרצי לחכות אני מכינה שוב בערב,אני אשקול במדוייק וארשום כאן.
מועדים לשמחה.
הי מאיה,
השבמחקקודם כל- הבלוג נראה נפלא! (ותודה לוויני על ההפניה...:-)
שאלה:
במה עוד אפשר למלא? אני צריכה תוספת פרווה ובשרי, פשוטות. חשבנו על: 1. פירה. 2. בשר.
זה טוב לדעתך?
יחזיק?
צריך רוטב מעל?
מגלגלים לפני או במקום?
סליחה על כל השאלות ותודה רבה,
חדשה בשטח.
היי חדשה בשטח.
השבמחקפרווה את יכולה למלא במלית פטריות ואגוזים, אני מילאתי במלית חצילים וערמונים ויצא נהדר....מלית חצילים זה לקלות חציל, לרוקן ולרסק מבמעד מזון ביחד עם ערמונים ולתבל במלח, מוסקט,ופלפל שחור.
בשרי....זה בשר עם פטריות, בשר עם חצילים, את יכולה למלא במוקפץ,,,חזה עוף עם ירקות...אין סוף לאפשרויות. את יכולה לשים רוטב ואת יכולה בלי.
אני גילגלתי אחרי ההכנה ושמרתי במקרר וחיממתי על הפלטה ויצא נהדר. כמובן לחמם על הגבהה מסויימת שלא ישרף.
מאיה אהלן,
השבמחקהחלטתי שמידת כוס חד פעמית זה לא אני, חששתי שביחס למים אני אפספס משהו. ביקשתי מחמותי שתמדוד לי במדויק.
קמח מצה= 1.5 כוסות +2 כפיות
קמח תפו"א= 1.3/4 (כוס ועוד שלושת רבעי כוס) +כף.
המתכון נהדר (הרבה יותר טוב ממתכון אחר שהיה לי) ומה שהכנתי הצהריים כבר אינו קיים...
תודה!!
היי אביגייל. אני שמחה שאהבת. גם אצלנו בבית הבלינצ'ס ההלו מככבים בפסח, במקום המצות. אני לוקחת אותם לפיקניק ומורחת עליהם ממרחים שונים. הם נהדרים ויש אין סוף אפשרויות איתם.
השבמחקתהנו ושבת שלום ומבורך.
הי מאיה
השבמחקהכנתי, ויצא פשוט נהדר!!
זה גם הרבהההההה יותר טעים מכל הלחמניות למיניהן.
הכנתי מלית של כרוב+גזר+בצל קצוץ ותבלינים - וזאת ארוחה כייפית.
תודה רבה וחג שמח
וויני
איזה כיף שהכנת .אמרתי לך שזה קל!.
השבמחקעכשיו תתמכרי גם את. באמת שאין סוף אפשרויות למלא אותן. אנחנו לא מרגישים בחסרונו של הלחם וכמעט ולא נוגעים במצות בגלל הבלינצ'ס.
אני כל כך שמחה שאהבת.
חג שמח ומהנה.
בלוג נהדר!מתכונים מצויימיםמאיה = עוקבת בדריכות יומיומית אחרייך!תודה רבה לך מקווה שסוף סוף תראי את תגובתי לאחר נסיונות רבים לשלוח לך ללא הצלחה.
השבמחקהנה הצלחת.
השבמחקתודה רבה,העונג כולו שלי.
יום נפלא
למאיה שלום רב! יש לך בלוג מקסים ואני מכינה המון מתכונים מהבלוג שלך. אבקש לקבל את המתכון לעוגת פרג ושוקולד,ולפאי אגוזים ושקדים אם אפשר? הם ניראים משהוא ובא לי להכין אותם לשבת.
השבמחקתודה רבה
דלית מהדרום.
תודה רבה.
השבמחקעל איזה פאי ואיזה עוגת שוקולד את מדברת?
האם את מתכוונת לאלו של פסח?
אשמח להבהרה.
היי רציתי להמליץ לך על שדרוג מדהים לבלינצס:לאחר המילוי והגלגול אני עושה ציפוי של שניצל:קמח ביצה ופירורי לחם ומטגנת.יוצא מדהים.תנסי.
השבמחקהיי אוריה. אני יודעת שלטגן בלינצ'ס זה מאוד טעים...אבל משתדלת ללא טיגון אצלי בבית
השבמחקמאיה היקרה.בתור קוראת סמויה שלך זמן רב מאד, רציתי לאמר לך תודה רבה על מתכונים מעולים שרובם עולים על שולחן ביתי.אחד הבלוגים האהובים עלי ביותר.המשיכי לעדכן את קוראייך המסורים במתכונים ואודה לך כל פעם מחדש.חג שמח לך ולכל ביתך וכן לעם ישראל.
השבמחקמאיה שלום רב.כקוראת סמויה שלך מיום היוולדו של הבלוג כמעט ברצוני לאמר לך תודה.תודה על מתכונים נפלאים שרובם עולים על שולחן ביתי.אשמח שתמשיכי לפרסם מתכונים כי את נותנת השראה,רעיונות ותמיד אני מוצאת מתכון שלך להכנה לערבי שישי ושבת כשנמאס לחשוב "מה מבשלים השבת"?! אז תודה רבה מקרב לב על השיתוף.אחד הבלוגים האהובים עלי ביותר.חג שמח לך ולמשפחתך ולכל עם ישראל
השבמחקתודה רבה מקרב לב ♥ זה משמח מאוד לדעת שמכינים מהבלוג שלי :) ומחמם את הלב .תודה רבה
השבמחק