יום שבת, 6 באוקטובר 2012

קוגל ירושלמי




     טוב, די, לא יכולה לראות אוכל יותר... אז למי שכמוני, כבר לא יכול לעמוד ולבשל יותר,פשוט כי נמאס לו....אני ממליצה על הפשטידה הזו,ביחד עם סלט,זה די והותר!


 למתכון:

500 גרם אטריות ביצים מבושלות לפי הוראות היצרן ומסוננות
  4 ביצים
רבע כוס שמן
מלח, והמון פלפל שחור, 
חצי כוס צימוקים... אני לא שמתי
חצי כוס קרמל.... מופיע בהוראות הכנה.



אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות)

2. מכינים את הקרמל: מניחים במחבת מעל להבה נמוכה חצי כוס סוכר ושתי כפות מים, בוחשים ללא הפסקה עד שהסוכר נמס ומקבל גוון כתום או חום בהיר מרגע שהצבע נשתנה מסירים מהאש. מהרגע שהסוכר משחים ועד שהוא נשרף עוברות שניות מספר, לכן, חשוב לא להפסיק לבחוש, לשים לב לרגע בו הצבע משתנה ומיד להסיר מהאש. הקרמל מתקשה מהר מאוד לכן מכינים אותו רק כששאר החומרים כבר מוכנים וכל מה שנדרש זה להוסיפו.

3. טורפים את הביצים עם המלח והפלפל טורפים פנימה את הקרמל (לא כשהוא רותח אחרת הוא יבשל את הביצים).
4. לתערובת הביצים והקרמל מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב.
5. מכניסים לסיר משומן שיכול להיכנס לתנור  ומהדקים מעט כלפי מטה.
מכסים את הסיר בנייר כסף ואופים במשך הלילה.

2 תגובות:

Powered By Blogger