מתכון מאוד מאוד טעים שקיבלתי מגיסתי ויש לו עוד יתרון ,הוא צמחוני.אז כל הצמחונים שבינכם מוזמנים להתענג על בצל ממולא טעים.
אני רושמת לכם את המתכון כלשונו כפי שקיבלתי מגיסתי במייל. הערות שלי בסוף המתכון.
בצל ממולא- בסגנון פרסי
כ- 5 בצלים גדולים מנוקים (בתוך שקית ניילון ובמיקרוגל עד שיתרכך). אני לא מחזיקה מיקרוגל בבית ולכן אני חורצת את הבצל , לא עד הסוף ומכניסה לסיר עם מים רותחים למשך רבע שעה.
לטגן בצל גדול קצוץ בשמן (בנדיבות) להוסיף כ- 3 שזיפים +3 מישמשים חופן חמוציות כ- 5 ערמונים קצוצים אני הוספתי קצת צנוברים ולהמשיך לטגן, להוסיף חבילה פיטרוזיליה קצוצה, 1-2 עגבניות קצוצות ולטגן כמה דקות להוסיף כוס וחצי אורז שטוף, כמון, כורכום,מרק עוף, פלפל שחור וכף אבקת לימון פרסי לערבב הכל ולכבות אש.
למלא את הבצל לאחר שפירקנו אותו לגלדים.
בסיר טפלון: פרוסות עגבנות ואת שאריות הבצל וקצת שמן מלמעלה, לסדר מעל את הבצלים הממולאים.
לפזר מלמעלה כ- 3 כפות סוכר, כף אבקת לימון פרסי, מלח, מרק עוף, לימון טרי סחוט (חצי) מעט כורכום+פפריקה,כ-חצי כום מים מעל ועל אש קטנה כ- 3 שעות.
בתאבון.
תשימו לב שצילמתי לכם את השלבים.
1. ריפוד הסיר
2. פירוק הבצל לגלדים
3.והתוצאה הסופית.
למי שלא משיג אבקת לימון פרסי , יכול לקחת לימון פרסי ולטחון אותו במכונה לטחינת תבלינים ולמי שאין מכונה ,פשוט להכניס את הלימון לשקית ולרסק אותו בפטיש שניצלים.
במתכון רשום חצי כוס מים, לא היה נראה לי הגיוני, אני הוספתי 2 כוסות מים של כוס חד פעמי.
הכמות במתכון הספיקה לי לסוטאז' מלא בשכבה אחת. בסיר רגיל לא בטפלון.
תהנו, מומלץ בחום!
וכך הוא נראה בסיום הבישול
מאיה,
השבמחקהמון תודה לך על המתכון הזה. אני מחפשת כבר המון שמן ממולאים פרסיים ולא מוצאת את האוטנטים. גם במאסטר שף חיפשתי לשוא את מתכון הממולאים של רושפלד.
נראה לי שהמתכון שלך מצויין. יש לי חברה פרסייה אבל היא מבשלת לפי העין ולא יכולה לומר כמויות- אך הרכיבים אכן מאד דומים לשלך.
האם אפשר למלא במלית זו גם ירקות אחרים כמו פלפלים עגבניות וכו?
תודה רבה לך
כבר המון זמן שאני מחפשת ממולאים פרסיים אוטנטים ולא מוצאת. גם במאסטר שף לא פרסמו את המתכון לממולאים של רושפלד והתאכזבתי.
השבמחקהמתכון שלך נראה מצויין. יש לי חברה פרסייה שיודעת לבשל אך לא יודעת לציין כמויות. ולפי המצרכים שלה המתכון שלך נראה אחלה מתכון.
האם אפשר באותה מלית למלא גם ירקות אחרים?
תודה רבה לך
פנינה
היי פנינה. אין סיבה מדוע לא למלא ירקות אחרים אבל הטעם יהיה שונה וגם זמן הבישול, הכל תלוי באיזה ירק תבחרי.בהצלחה
השבמחקמאיה שלום, איזה מתכון נפלא.
השבמחקאיך אפשר להדפיס את המתכונים ? אני לא מוצאת אפשרות הדפסה.
מרסל
היי. אי אפשר להדפיס דרך הבלוג. אפשר לעשות העתק ולהדפיס דרךword
השבמחקהיי שאלה- השזיפים, המשמשים והערמונים- טריים או יבשים? תודה רבה:) נראה אחלה מתכון🙏🏽
השבמחקהיי. יבשים. תודה🙏🏻
השבמחק