יום שני, 16 בנובמבר 2009

לחם ממכר



















קבלו מתכון ללחם מדהים וממכר .
המתכון הוא של סמדר זורע .
ללחם הזה צריך להכין בצק מקדים או סטרטר בשפה המקצועית.


לסטרטר
2 כוסות קמח לבן
רבע כפית שמרים יבשים

1 כוס מים פושרים


את כל אלה מערבבים יחד מכסים בניילון נצמד ומניחים לתסיסה בטמפרטורת החדר בערך כ12 שעות.


לבצק.

1 כף לתת או דבש

1 כוס מים פושרים
3 כוסות קמח לבן
שלושת רבעי כוס קמח שיפון
2 כפיות מלח
2 כפיות שמרים יבשים.
אחרי שהסטרטר עמד 12 שעות ותסס להכניס אליו את הכוס מים וכף דבש.
לערבב היטב ולהוסיף את כל שאר החומרים.
ללוש היטב כ10 דקות ולהניח לתפיחה עד שהנפח מוכפל.
לחלק את הבצק ל3 חלקים כל חלק לרדד לעלה ואז לגלגל לרולדה.
להניח בתבנית לתפיחה של שעה.
לפזר על הלחם מעט קמח תירס,לחרוץ חריצים על הבצק ולהכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
לפני שמכניסים את הלחם להניח בתחתית התנור תבנית עם מים כדי שיהיו אדים בתנור.
לאפות 30 דקות ובתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger