יום שלישי, 26 בינואר 2010

קציצות עם חצילים

קציצות טעימות טעימות לאוהבי החצילים. אפשר גם בלי חצילים אבל אז זה פחות טעים.
להגיש עם אורז, או עם לחם טרי לספיגת הרוטב.

חומרים
רבע קילו בקר טחון
רבע קילו הודו טחון,  אפשר להכין רק מבקר בלבד.
 חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
כרישה קטנה קצוצה, רק החלק הלבן
חצי כוס סולת
רבע כוס פירורי לחם
2 שיני שום כתושות.
מלח, פלפל שחור, כורכום,מעט מוסקט.
כף אבקת מרק עוף
חצי כף כמון טחון
 כפית כוסברה יבשה טחונה.
לערבב הכל וליצור קציצות

ההכנה

בסיר ענק לטגן בצל ולהניח מעל את הקציצות לטיגון קליל.
אחרי 2 דקות טיגון להפוך אותן בזהירות ולהכניס לסיר קוביות מ2 חצילים יפים . החציל טרי לא מטוגן.
לתת לחצילים ולקציצות להתאדות בסיר 2 דקות ואז להוסיף מים עד לגובה הקציצות.
להביא לרתיחה.
לשים 4 כפות רסק. ורבע כפית סוכר   ולשים את אותו תיבול ששמנו בקציצות.  הכוסברה ,השום ,המלח והפלפל וכל השאר............ לבשל שעה על אש נמוכה.
וכל פעם לערבב בעדינות.
בתאבון.

4 תגובות:

  1. מאיוש, תתחדשי על הבלוג (למרות שאני רואה שהוא פעיל כבר מיולי... למה לא מספרים לי שום דבר?).
    בהצצה ראשונה הוא נראה נפלא - טעים ומזמין, אבל זה לא מפתיע אותי בהתחשב בכך שאני מכירה את יצירותייך המדהימות.
    נרשמת מיד לעידכונים, נראה לי שיהיה פה שמח :-)

    השבמחק
  2. תודה יפתי.
    אכן יש מגפת בלוגים בזמן האחרון.כמה שיותר,יותר שמח לא?

    אוהבת ,נשיקות יקירתי.

    השבמחק
  3. נראה נהדר
    נראה כמנה שמאד מתאימה להגשה עם קוסקוס.
    אהבתי

    השבמחק
  4. bigjack איזה כיף שבאת לבקר .אכן המנה הזו מאוד מתאימה לקוסקוס.
    שמחה שביקרת,סימן שאתה מרגיש טוב.
    שבוע מקסים יקירי.

    השבמחק

Powered By Blogger