ריח של עוגות שמרים זה ריח משכר,ריח של בית,ריח של אוכל מנחם. אז אצלי עוגות השמרים מתחלקות ל2.
בצק השמרים הרגיל שמשמש אותי בדרך כלל לעוגות שמרים פשוטות,קראנץ' ורולדות.
ויש את בצק השמרים הדפוף,מלשון דפים, שמלא מלא בחמאה ובקיפולים רבים. על הבצק הזה ארשום פוסט בנפרד.
כאן אני כותבת לכם את בצק השמרים הפשוט והמלצה שלי, אם אינכם מחוייבים להכין אותו פרווה ,תמיד אבל תמיד, תעדיפו חמאה במקום מרגרינה זה משנה לגמרי את הטעם,ואם אתם רוצים עוד יותר להעשיר את הבצק הוסיפו גם שמנת חמוצה לבצק ואז זה בכלל......................ללקק את האצבעות.
בצק שמרים
1 קילו קמח
200 גרם מרגרינה
3 ביצים
2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרית
3 כפות שמן
חצי כוס סוכר
מים, כוס וחצי ולראות אם הבצק צריך יותר אז להוסיף.
אם שמים שמנת חמוצה אז להפחית מכמות הנוזלים.
תמיד ,אבל תמיד תזכרו שעדיף להוסיף יותר נוזלים מאשר פחות. כי אם הבצק דביק אני תמיד יכולה להוסיף עוד קמח אבל ההפך זה קצת מסובך.
ללוש הכל היטב ולהתפיח עד להכפלת הנפח.
אחרי שתפח ,המילויים נתונים לבחירתכם, אפשר למרוח שוקולד השחר או נוטלה אפשר סוכר וקינמון,אפשר ריבה ואגוזים ,אפשר חלבה כל מה שאתם אוהבים.
ליצור גלילות או רוגלך אם בא לכם ,למרוח ביצהולאפות ב180 עד שיש צבע יפה.
כשיוצא מהתנור למרוח סירופ סוכר .
סירופ סוכר , זה כוס מים וכוס סוכר להרתיח יחד רבע שעה.
אם אני שמה שמנת חמוצה בבצק - כמה להשים?
השבמחקאחת שמנת חמוצה.
השבמחק