יום חמישי, 21 ביוני 2012

פסטרמה של בית

בתקופה האחרונה ביקשו ממני כמה פעמים מתכון לפסטרמה ביתית.הנה המתכון שאני מכינה.אני מפרסמת אותו שוב...
שווה להכין!!!


לנוזל הכבישה
1 ק"ג חזה הודו נקי משומן ,עור וגידים
3 כוסות מים
2 כפות מלח גס
2 כפות סוכר חום
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי



לציפוי
3כפות דבש
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף פפריקה מתוקה..................אני השתמשתי בפפריקה מעושנת.
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה :

מערבבים בקערה את כל חומרי נוזל הכבישה, ומניחים בהם את הבשר.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות .

כעבור 24 שעות. מוציאים את הבשר מנוזל הכבישה, שוטפים במים ומייבשים היטב במגבות נייר. בעזרת חוט מטבח קושרים את החזה לגליל הדוק.
מערבבים בקערית את כל נוזלי הציפוי, ומורחים היטב על הבשר. משהים ל-12 עד 24 שעות במקרר.
כעבור יממה נוספת
מרפדים את תבנית התנור ברדיד אלומיניום
מניחים את התבנית בשליש התחתון של התנור ואת הרשת במרכז התנור.
מניחים את הבשר במרכז הרשת
צולים בחום של 160 מעלות, עד שהבשר עשוי לגמרי, כשעה ורבע.

במשך הצלייה מוציאים כל חצי שעה ומברישים בנוזל שנותר בקערה שהשרינו במקרר.
מוציאים מהתנור מניחים על רשת  ומחכים לפחות 10 דקות לפני הפריסה.

בתאבון.
המתכון הוא של דורעם גונט,שכל מתכון שלו מוצלח.



2 תגובות:

  1. נראה מדהים!

    יש לך אולי מתכון מעניין להכנת פסטרמה מבשר?

    השבמחק
  2. תודה רבה.
    אני לא מכירה פסטרמה מבשר.
    מצטערת ,חג פסח שמח

    השבמחק

Powered By Blogger