יום שישי, 1 ביוני 2012

עוגת השזיפים של אהרוני



עוגה טעימה לימי הקיץ ועכשיו מתחילה עונת השזיפים . אפשר להכין את העוגה גם עם דובדבנים ...


חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
3 ביצים
1 ושלושת רבעי כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול1
חבילה (350 גרם) קמח תופח
חמאה וסוכר לתבנית

מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט.
מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה.
מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצב ביותר מוסיפים
את הקמח.
משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר.
יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger