זה טעים, טעים, טעים.
האיטלקים קוראים לזה פולנטה ומתבלים בהמון פרמז'ן.
הרומנים קוראים לזה ממליגה ואוכלים את זה ככה, עם קצת יוגורט או שמנת.
לא משנה איך תקראו לזה אני מטורפת על זה. והקטנה לא הולכת לישון בלי ממליגה לארוחת ערב(:
האיטלקים קוראים לזה פולנטה ומתבלים בהמון פרמז'ן.
הרומנים קוראים לזה ממליגה ואוכלים את זה ככה, עם קצת יוגורט או שמנת.
לא משנה איך תקראו לזה אני מטורפת על זה. והקטנה לא הולכת לישון בלי ממליגה לארוחת ערב(:
להרתיח.2 כוסות חלב
לשפוך פנימה כוס חד פעמי של קמח תירס.
לערבב היטב כל הזמן.
לתבל במעט אגוז מוסקט ומעט מלח.
אחרי שהכל הוך לדייסה לשפוך הכל לתבנית מלבנית ולהניח לצינון של חצי שעה.
בסיר אחר לטגן 2 בצלים עד להזהבה. להוסיף קופסה שלמה של פטריות ולבשל 5 דקות.
להוסיף,מלח, מוסקט, וכף אבקת מרק פטריות.
להמשיך להקפיץ הכל ולהוסיף חצי כוס מים.
את כל תערובת הפטריות לשפוך על הפולנטה שבתבנית. לפזר בנדיבות פרמז'ן ולאפות 20 דקות.בחום של 170.
אני אפיתי בתבנית פיירקס מלבנית
כמו שיש בתמונה. גודל 30x15
בתאבון.
הפולנטה יכולה להיות בסיס להמון דברים.
אני שמה עליה גבינת עזים וירקות קלוים ושולחת לתנור וזה מעדן.כמובן ללא פרמז'ן.
ובכלל הפולנטה מקבלת כל תוספת שאתם אוהבים,תרד,פטריות,פלפלים קלויים ועוד ועוד...
מומלץ לתת לה להתקרר מעט לפני שפורסים.אם תוכלו להתאפק..........
מיה שלום,
השבמחקתודה על המתכונים המוצלחים.
יש לי שתי שאלות לגבי המתכון הזה, באיזה חום אופים ואיזו תבנית ?
ועוד שאלה קצרה, לגבי מה שרשמת בסוף, לא הבנתי, גבינת העיזים והירקות זה במקום הפרמז'ן או מעל ?
תודה
גבינת העזים והירקות זאת תוספת אחרת שהמלצתי להכין.את יכולה להוסיף מה שבא לך על הפולנטה.זה יכול להיות עם פרמז'ן ואפשר גם בלי .הכל לפי טעמך האישי.
השבמחקתודה רבה
השבמחק