יום שני, 25 ביוני 2012

קובנה




מאפה מהמטבח התימני.
מאוד טעים בשבת בבוקר. ואצלי גם מככבת באמצע השבוע על תקן ארוחת ערב.





חומרים.
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף שטוחה מלח
כף קצח
מים ........בערך כוס וקצת.

ללוש הכל ולהתפיח.
להמיס 100 גרם חמאה.  אחרי שהבצק תפח לחלק אותו ל3 כדורים.
לפתוח כל כדור ולמרוח עליו חמאה בנדיבות.
לסגור לרולדה ולחתוך לפרוסות.
בסיר קובנה להניח נייר אפיה או לשמן היטב את הסיר. להניח את  הפרוסות אחת ליד השניה.
ולשים גם שכבה נוספת.
להתפיח שוב ולהכניס לתנור לחום של 170 ולאפות בערך שעה וחצי.
בשבת אפשר להניח על הפלטה עד הבוקר.

והשבוע נפתחה  עונת ימי ההולדת אצלנו.... העוגות הראשונות יצאו לדרך.


עוגת מוס שוקולד שמחביאה בפנים קרם ברולה ומרנג...







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger