יום שלישי, 6 בדצמבר 2011

עוף עם כרובית ושומר


יש סופי שבוע שבהן אני ממש לא יודעת מה לבשל(: שוברת את הראש,מציצה בספרים  ועדיין לא יודעת מה להחליט.
במקרים כאלו,בא לעזרתי המקרר. אני מחליטה לבשל לפי חומרי הגלם שיש בתוכו.
אז כמה ימים לפני סוף השבוע ראיתי בסופר כרובית לבנה ויפה,הייתי חייבת לקנות! במקרר היו 3 פקעות של שומר.
החלטתי לבשל עוף עם כרובית ושומר. אפילו הבעל שלא אוהב כרובית הציץ לסיר אמר" את לא חייבת לעשות עלינו נסיונות במטבח" אכל בהתלהבות.....

אז המתכון מתחיל בסיר על הגז ועובר לתנור,אז הצטיידו בסיר מתאים.

אני השתמשתי בראש כרובית קטן
ו3 פקעות שומר
6 כרעיים.
בסיר לטגן 3 בצלים עד להזהבה, להוסיף את העוף ולאדות עשר דקות.
להוסיף לתוך הסיר את השומר והכרובית,כמובן אחרי שנשטפו ונוקו כהלכה.
להוסיף 4 כוסות מים.
כשהסיר מגיע לרתיחה לתבל:
התבלינים:
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ..גם ירוק וגם לבן
כפית זרעי חרדל,גם צהובים וגם שחורים
פלפל שחור
חצי כפית גינג'ר יבש טחון
כפית בהרט
מלח ומרק עוף.
לתת לכל הנוזלים להגיע לרתיחה, להנמיך אש ולבשל חצי שעה.
אחרי חצי שעה לטעום ולתקן תיבול.
להכניס לתנור שחומם מראש ל190  ולאפות עוד 40 דקות. עד שהירקות מקבלים צבע יפה ושחום. את הסיר להכניס לא מכוסה.
בהגשה לפזר בצל ירוק ואגוזי לוז גרוסים!
תהנו.



ולכבוד חנוכה הקרב ובא. סביבונים אכילים(:





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger