מתכון של השף הלבן מתאים לשבועות ,אבל גם בשאר ימות השנה יתקבל באהבה.
לבצק שמרים:
4 כוסות קמח
30 גרם שמרי שמרית או 11 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
150 גרם חמאת תנובה מרוככת
3 ביצים טרופות
⅔ כוס חלב תנובה פושר
2 כפות שמן זית
למלית:
1 גביע גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
1 גביע גבינת נפוליאון בטעם זיתים 30%
100 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
4 כפות זיתים שחורים קצוצים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 ביצה
לציפוי:
100 גרם חמאת תנובה מומסת
¾ כוס שומשום שחור או קצח
¾ כוס שומשום לבן
תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
1. שמים את כל מרכיבי הבצק, פרט לחמאה ולמלח, בקערת מערבל עם וו לישה. לשים 3 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח והחמאה ולשים עוד 5 דקות. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. לשים את הבצק פעם נוספת ומתפיחים פעם שנייה, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-14 כדורים שווים. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית. משטחים כל כדור לעלה עגול בקוטר 12 ס"מ, מניחים במרכז מעט מהמלית, אוספים את השוליים מעל המלית וסוגרים לכדור. באותו אופן ממלאים את שאר כדורי הבצק.
3. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, מגלגלים את הכדורים בחמאה מומסת, 7 כדורים מגלגלים בשומשום לבן, 7 כדורים מגלגלים בשומשום שחור או קצח. מסדרים את כדורי הבצק בתבנית, לסירוגין כדור מצופה בשומשום לבן וכדור מצופה בשומשום שחור או קצח, אופים כ-35 דקות עד שהמאפה מזהיב, מגישים בטמפרטורת החדר.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה