יום שבת, 21 במאי 2011

לחמא בעג'ין



לחמא בעג'ין מכירים? לא? עכשיו תכירו.

זהו מתכון מהמטבח הערבי, אני התאמתי אותו לטעמי האישי.

15 מנות.

מכינים בצק בסיסי של לחם.

חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כף מלח
רבע כוס שמן
אני מוסיפה לבצק גם כף זעתר
מים בערך כוסוחצי אם צריך יותר, תוסיפו.
ללוש הכל ולהתפיח.

מלית
לקלות על האש חציל אחד  ולרוקן.
לטגן בצל ולהוסיף עלי תרד.אני מוסיפה משקית עלי סנפרוסט קפואים. פשוט לקחת 4 גושים של עלים ולהכניס למחבת.
להמשיך לערבב היטב עד שהכל מעורבב טוב.
להוסיף חצי קילו בשר בקר טחון ולהמשיך לערבב.
לתבל ב כף כמון טחון,מעט מוסקט. כוסברה יבשה טחונה ,חצי כף.
מלח ופלפל שחור.
לאחר שהבשר מוכן יש להוסיף מחית של חציל אחד שקלינו מראש.
לערבב טוב טוב ולתקן תיבול אם צריך.

ליצור מהבצק פיתות קטנות ולהניח מלית על כל "פיתה"  לפזר מעל מעט טחינה גולמית ולאפות ב180 עד שזה מוכן

2 תגובות:

  1. הכל כאן נראה ממש מעולה....
    רק תגידי מתי אפשר לבוא לטעימות...כי נראה לי שכמה שאנסה...ככה זה בטח לא ייצא...:-)

    השבמחק
  2. אחותי היקרה. אל תתלהבי. לא כל יום יש אצלי את הדברים הללו.
    היו לי אורחים בשבת אז הייתה תוצרת חגיגית. ואם תנסי זה בטוח יצא לך זה לא מתכון מסובך. יש עדיין שאריות במקפיא תבואי ותקחי.

    השבמחק

Powered By Blogger