יום שלישי, 3 במאי 2011

יפראח



את המתכון קיבלתי מגיסתי. היא יישבה ליד אמא שלה בזמן ההכנה ורשמה במדיוק את המתכון.
אז הנה הוא.

לחבילת עלי מנגולד צריך 2 כוסות אורז.....חבילת מנגולד גדולה כמו שיש בשוק,אם אתם קונים מהסופר ששם יש כמות קטנה של עלים אז תקנו 3 חבילות.
לי הספיקו 3 חבילות למתכון הזה.
את האורז לערבב בקערה ביחד עם ראש שום כתוש
6 גבעולים ועלים של כרפס
חצי כפית מלח
כף פלפל שחור גדושה
כף מרק עוף
2 כפות רסק
חצי כוס שמן
כף גדושה פפריקה
כפית מלח לימון
כפית סוכר.
בשר בקר טחון.....אני שמתי לכמות הזו רבע קילו.

לערבב ולמלא את עלי המנגולד.

את הגבעול הלבן לחתוך ולרפד איתו את הסיר והוא גם ישמש לריפוד עליון
את העלים אפשר לשים כמה דקות המים חמים על מנת לרכך אותם.
למלא את הסיר ולשים 4 כוסות מים ועוד גבעולים.
לקחת סכין ולהרחיב מעט את הרווחים בין העלים במיוחד בצדדים . להביא לרתיחה ולטעום אם חסר מלח או לימון אז להוסיף.
לשים על אש קטנה שעה.
אפשר להכין גם בלי בשר.
בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger