מזמן לא היה כאן מתכון לעוגה ,נכון? ואני בכלל אישה של מתוק ,של אפיה ושוקולד ולא של בישולים :)
אז הנה ,עוגה משגעת שאני מכינה המון וכל פעם משחקת בהגשה שלה.
אני הכנתי לפי המתכון של הקונדיטור בן עמי שביט.
המרכיבים:
2 בסיסים של עוגת טורט בקוטר 24 ס"מ ולפרוס ממנה שתי פרוסות רוחביות בעובי 1 ס"מ)
200 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
גנאש שוקולד לבן:
400 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן
מלית גבינה:
300 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 3 כפות סוכר
300 גרם גבינה 9%
2 כפות אבקת פודינג וניל אינסטנט
1 כף ברנדי
זו אותה עוגה!! רק בצורת הגשה אחרת !!
400 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן
מלית גבינה:
300 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 3 כפות סוכר
300 גרם גבינה 9%
2 כפות אבקת פודינג וניל אינסטנט
1 כף ברנדי
זו אותה עוגה!! רק בצורת הגשה אחרת !!
גנאש שוקולד מריר: שמים שמנת בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה. מכסים ומניחים בצד לקירור.
גנאש שוקולד לבן: חוזרים על התהליך של הגנאש הקודם.
כששני הגנאשים פושרים, מעבירים אותם למקרר למשך לילה.
מלית גבינה: מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
הרכבה: מניחים את אחד מבסיסי העוגה בתחתית תבנית אפייה מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. מורחים על הבסיס שכבה עבה של גנאש שוקולד מריר. מורחים על הגנאש מחצית ממלית הגבינה ומשטחים אותה.
מניחים את בסיס הטורט השני על מלית הגבינה ומורחים שכבה נוספת של גנאש שוקול מריר.
מקציפים 3/4 מכמות גנאש השוקולד הלבן עד שמתקבל מעין מוס אוורירי. מערבבים את הקרם עם מלית הגבינה שנותרה ומורחים על הבסיס השני.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך לילה.
קישוט העוגה: מקציפים את יתרת הגנאש הלבן למוס תפוח. מזלפים פסים של גנאש לבן מעל העוגה תוך שמשאירים רווחים ביניהם. ממיסים את גנאש השוקולד שנותר ומזלפים אותו ברווחים שבין המוס הלבן. מעבירים למקרר למשך לילה להתייצבות.
אני בחרתי רק למרוח גנאש מלמעלה ופיזרתי ברס מסביב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה