יום שני, 27 בדצמבר 2010

עוגיות נוגטין.


אתחיל בוידוי קטן והבהרה.
אני מתנגדת באופן עקרוני לפרסום מתכונים מספרים, ובמיוחד מספרים חדשים. המחבר עמל קשה על הספר ואינני רואה שום סיבה מדוע לגרום לו להפסיד.
זה חשוב לי' בעיקר לגבי ספרים חדשים שיצאו לשוק וכזה הוא הספר של רביבה. אבל מכיוון שהמתכון הזה מפורסם ברשת ואף הראו אותו אצל אהרוני אני מרשה לעצמי לכתוב אותו כאן.
ודבר שני, המתכון מצריך ציוד מקצועי.
גלוקוזה, צנטר מיוחד, משקל דיגיטלי או רגיל.
לכן, אם יש לכם את הציוד תוכלו להכין את העוגיות.
והמלצה חמה על הספר של רביבה ,אבל הוא לא למתחילים ,אלא ליותר מתקדמים בתחום האפיה.
אני הכנתי גם בצנטר רגיל ,חוץ מסנטר סולטן, להראות שגם למי שאין לו את הצנטר שמצריך המתכון , יוכל להכין את העוגיות.


הרבה דיבורים.ניגש למתכון



מצרכים לעוגיות:



125 גר' חמאה

50 גר' אבקת סוכר

תוכן של מקל וניל אחד

1/8 כפית מלח

20 גר' חלבון

150 גר' קמח רגיל



אופן ההכנה:

- מרככים את החמאה במיקרוגל לדרגת משחה

- מעבירים לקערת מיקסר עם גיטרה ומוסיפים אבקת סוכר, אבקת וניל ומלח ומערבלים עד שהתערובת אחידה

- מוסיפים את החלבון בעדינות עד שנבלע בתערובת ובסוף את הקמח
- להזליף בעזרת צנתר  סולטן במרחק 3-4 ס"מ אחד מהשני על תבניות ולהכניס למקרר לפחות לשעה

מצרכים למילוי נוגטין:
100 גר' גלוקוז

100 גר' סוכר חום

100 גר' חמאה

100 גר' שקדים פרוסים מולבנים




אופן ההכנה:

- מחממים בסיר את הגלוקוז, מוסיפים את הסוכר החום ואחר כך את החמאה בחתיכות עד שנבלעת

- מוסיפים את פרוסות השקדים ומורידים מהאש

- משטחים בין שתי יריעות סילפט או ניירות אפייה ומקררים במקרר

- חותכים לריבועים בגודל 6-7 מ"מ ומניחים במרכז העוגיות המוזלפות

- אופים בתנור בחום של 150 מעלות צלסיוס כ- 12-15 דקות

- מקררים ושומרים בכלי סגור היטב
 

2 comments: