בסוף השבוע האחרון פורסם במדור של אהרוני מאפה שהיה נראה טעים,מעוטר בגבינה ופנקו שהשחימו בתנור...הייתי חייבת להכין!
למאפה הוא קרה בומבילות מכיוון שהוא בנוי מכדורים של בצק .הבצק הוא למעשה בצק רבוך,כמו שמכינים פחזניות. המאפה טעיםםםםם. מומלץ לאכול חם,חם!!!
למתכון:
1 כוס חלב
100 גרם חמאה
כוס וחצי קמח
5 ביצים....אני שמתי 4
150 גרם גבינת צ'דר,אני שמתי ערבוב של פרמז'ן וגאודה.
חצי כפית מוסקט
מלח ולפל שחור
אני הוספתי גם מעט שום גבישי
לרוטב:
חצי מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס רוטב עגבניות...אהרוני השתמש במיץ עגבניות שבא בצנצנות זכוכית. אני ריסקתי בבלנד 3 עגבניות גדולות
מעט מלח ומוסקט
לציפוי:
חצי כוס פנקו
חצי כוס גבינת צ'דר...אני שמתי פרמז'ן.
ההכנה:
לשים חמאה וחלב בסיר ולחמם עד רתיחה להוסיף קמח ותבלינים ולערבב היטב עד שהכל נפרד מדפנות הסיר. להעביר למיקסר ולערבב דקה לקירור . להכניס את הביצים אחת אחת. ולאחר מכן את הגבינה.
בסיר לשים מים רותחים עם כפית מלח וכשרותח לצקת כדורים לתוך המים, כאשר הם צפים להוציא בעדינות ולסנן.
להניח אותן בתבנית, לשפוך מעל את הרוטב, ומעל להכל לשים פנקו וגבינה. לכסות ולאפות
ב180 חצי שעה, להסיר כיסוי ולאפות עוד חצי שעה עד שהכל משחים.
בתאבון
חשבתי להכין אותו גם, נראה משובח.
השבמחקיום נפלא,
מגי
גם אני ניסיתי להכין אותן לאורחים שלי. משום מה יצאו לי גושים דחוסים ולגמרי לא אוריריים. לא ברור לי היכן טעיתי.
מחקדרורה
בטח שאוכלים חם חם - שיש דבר כזה בתנור אני האחרונה שיכולה לחכות.
השבמחקמאד מאד מאד אוהבת מאפים מהסוג הזה!
תודה יקירה. זה אכן משובח. יום נפלא גם לך.
השבמחקדרורה יקרה. אני לא יודעת היכן טעית.הם יצאו לי אוריריים מאוד. אולי בשלב הבצק התפקשש משהו. את הביצים יש להבליע אחת אחת. עד שביצה לא נבלעת פנימה לא מכניסים את הבאה. מכינים ממש כמו פחזניות.
השבמחקהי מאיה
השבמחקגם אני ניסיתי ויצא טעים אבל לא היה לי הרבה רוטב.
האם את העגבניות את מרסקת בבלנדר עם או בלי הקליפה?
ובאיזה אבזר את משתמשת במיקסר? לנו יש מערבלים שנראים כמו קפיץ מתוח ולא הצליח העירבוב ועברנו לעירבוב ידני ☺
אודה לתשובתך
היי.
השבמחקאני ריסקתי 3 עגבניות,כמו שכתבתי במתכון ידעתי שחצי כוס כמו שאהרוני כתב לא תהיה מספיקה. ואכן היה לי המון רוטב. אני מרסקת בבלנד מוט ידני שמשמש אותי המון.