יום חמישי, 16 בפברואר 2012

דלורית ממולאת



  הרעיון למתכון בא ממתכון שראיתי ב"דרך האוכל" היו שם כל מיני מתכונים לדלורית ממולאת,אחד היה חלבי
אז הוא ירד מהפרק , ולשאר לא היו את המרכיבים בבית,מה שאילץ אותי לאלתר מתכון ממה שיש במקרר ויצא מעולה.
אתם הרווחתם מתכון צמחוני,בריא וטעים לשבת. אז לעבודה...
לפני הכל הסבר קטן. את הדלורית יש לחצות ל2 לרוקן מגרעינים ואז צריך לרוקן את רוב התוכן מבפנים. יש לכך 2 דרכים . 1.  לאפות את הדלורית עד לריכוך ואז לרוקן את ה"בשר" שלה עם כפית או כמו שאני עשיתי לרוקן כדורים עם כף פריזיאן...בעיני זה יותר יפה להגשה כשיש במלית כדורוני דלעת.

 המתכון הוא לא עם כמויות מדוייקות כי אני לא עובדת בבישול עם כמויות מדויקות, היו חופשיים להחליף את החמוציות בתמרים או משמשים את הפטריות בערמונים, או להגשה אישית יותר מלאו דלעת ערמונים...יש המון אופציות שעלו לי לראש..

למתכון:
להכין את הדלורית כמו שכתבתי למעלה ובזמן שהיא בתנור להכין מלית
כוס ורבע קינואה שטופה שטיגנתי קלות ב3 כפות שמן, הוספתי כוס וחצי מים, כף אבקת מרק בצל, מוסקט ופלפל שחור. אחרי שהמים התאדו הכנסתי פנימה את כדורי הדלעת, חצי סלסלת פטריות, חמוציות,2 כפות שבבי בצל מטוגן,שן שום כתושה או כפית שום גבישי, תיבלתי שוב במלח, מוסקט ופלפל שחור, לטעום תיבול ולתקן אם צריך. לתת לזה בישול עם אש קטנה במשך 10 דקות. להוציא את הדלורית ולמלא במלית.לזלף מעל מעט שמן זית. להחזיר לתנור מכוסה במשך חצי שעה  בחום של 180

אחרי חצי שעה להסיר כיסוי ,לפזר אגוזים ולאפות עוד 10 דקות.
בתאבון

תגובה 1:

Powered By Blogger