פאי משגע. מתכון של אורן גירון.
חומרים לפאי:
200 גר קמח
קורט מלח
100 גר חמאה קרה
50 גר אבקת סוכר
1 ביצה טרופה
למלית
:2 ביצים
80 גר סוכר
150 גר שוקולד מריר
60 גר חמאה
40 מל שמנת מתוקה
90 גר אבקת נוגט.
ההכנה
מעבדים קמח מלח חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד. מקררים עטוף בניילון 20 דקות.
מרדדים דק, מרפדים תבנית פאי מפזרים למעלה שעועית יבשה כמשקולת ואופים 15 דקות ב 180 מעלות.
מסירים את המשקולת ואופים עוד כמה דקות..
למלית
מערבבים יחד ביצים וסוכר
ממיסים שוקולד חמאה ושמנת, מוסיפים נוגט ומערבבים לתעורבת אחידה. מצננים מעט.
מוסיפים לשוקולד את תעורבת הביצים, מערבבים היטב יוצקים על הבצק, ואופים 20 דקות .
בתנור שחומם ל 180 מעלות עד שהפאי מוכן.
וקצת תמונות מההכנות לפורים...
בתאבון
חומרים לפאי:
200 גר קמח
קורט מלח
100 גר חמאה קרה
50 גר אבקת סוכר
1 ביצה טרופה
למלית
:2 ביצים
80 גר סוכר
150 גר שוקולד מריר
60 גר חמאה
40 מל שמנת מתוקה
90 גר אבקת נוגט.
ההכנה
מעבדים קמח מלח חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד. מקררים עטוף בניילון 20 דקות.
מרדדים דק, מרפדים תבנית פאי מפזרים למעלה שעועית יבשה כמשקולת ואופים 15 דקות ב 180 מעלות.
מסירים את המשקולת ואופים עוד כמה דקות..
למלית
מערבבים יחד ביצים וסוכר
ממיסים שוקולד חמאה ושמנת, מוסיפים נוגט ומערבבים לתעורבת אחידה. מצננים מעט.
מוסיפים לשוקולד את תעורבת הביצים, מערבבים היטב יוצקים על הבצק, ואופים 20 דקות .
בתנור שחומם ל 180 מעלות עד שהפאי מוכן.
וקצת תמונות מההכנות לפורים...
בתאבון
שעועית יבשה כמשקולת ?
השבמחקתוכלי קצת להסביר? אני לא מבינה למה צריך לעשות זאת ולמה צריך דווקא שעועית.
תודה
היי.
השבמחקאת לא חייבת דווקא שעועית.את יכולה כל סוג של קטניה שיש לך. היא מהווה משקולת לבצק כדי שלא יפול בדפנות ולא יתרומם במרכז. זה נקרא אפיה עיוורת.
את הקטניות שמרי בצנצנת לפעמים חוזרות . לא לבשל אותן. הן כבר לא טובות לבישול. אבל ישמשו למשוקלת להמון פעמים
מסכימה איתך לגמרי - זה פאי מאד מאד טעים
השבמחקהכנתי בעבר (עם מעט שינויים) וזה יצא טעים ביותר.
השילוב עם הנוגט משדרג פלאים
הקיושטים שלך משדרגים עוד יותר לדעתי :(
תודה וויני היקרה. נשיקות
השבמחק