יום חמישי, 14 בנובמבר 2013

עוגת מוס אגוזי לוז


מזמן לא היה בבלוג שלי מתכון לעוגה טובה,אז הנה לכם אחת כזו!!
טעימה,עם טעם אגוזי מודגש,בקיצור ,חגיגיה לבלוטות הטעם. 


לעוגה:
בסיס בראוניז
מעל שכבת נוגט
על הכל מוס שוקולד  והעוגה מצופה בגנאש.


חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
לתחתית הבראוניז:
 50 גרם שוקולד מריר קצוץ

 50 גרם חמאה
1 ביצה גדולה (מס' 1 )
100  גרם (1/2 כוס סוכר)
 45 גרם ( 1/3 כוס קמח מנופה)
1/2  כפית אבקת אפייה
2  כפות אגוזי פקאן או מלך קלויים וקצוצים

לשכבת הנוגט:
50  גרם שוקולד חלב קצוץ
 150 גרם נוגט(להשיג בחנויות אפייה מתמחות)
 30 גרם קורנפלקס מרוסקים לפירורים גסים(1/3 כוס)

למוס שוקולד:
 9 גרם ג’לטין (3 כפיות שטוחות)
60 מ”ל מים קרים (1/4 כוס)
 600 מ”ל שמנת מתוקה(1/2 2 כוסות)
150  גרם שוקולד מריר קצוץ
2 כפות סוכר





לציפוי:
 200 מ”ל שמנת מתוקה שמנת מתוקה (3/4 כוס)
150  גרם שוקולד מריר קצוץ

לקישוט:
כדורי פררו רושה

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבראוניז: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים ביין מארי.
  3. מקציפים ביצה וסוכר בקערה בעזרת מטרפה ידנית. יוצקים לתערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה,מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים אגוזים מעל.
  5. אופים 15  דקות, רק עד שפני השטח מבריקים מעט ושולי העוגה מתחילים להתייצב ,העוגה רכה במרכז ונראית לא עשויה וזה בסדר, מצננים בתוך התבנית.
  6. בינתיים מכינים את שכבת הנוגט: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים ביין מארי, מסירים מהאש, מוסיפים נוגט ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פירורי קורנפלקס ומערבבים בעזרת מרית. מורחים על בסיס הבראוניז המצונן.
  7. מכינים את שכבת המוס: מערבבים ג’לטין ומים קרים ומשהים כ-10 דקות.
  8. בינתיים מביאים מיכל שמנת אחד לרתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. 
  9. מחממים את הג’לטין 20 שניות במיקרוגל ומערבבים. יוצקים את הג’לטין על תערובת השוקולד ומערבבים. מצננים לטמפ’ החדר.
  10. מקציפים את יתרת השמנת עם הסוכר לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד ומערבבים בעדינות עד לקבלת מוס חלק. יוצקים את המוס על שכבת הנוגט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה להתייצבות או למקרר ל-6 שעות לפחות.
  11. מכינים את הציפוי: מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים במרית לתערובת חלקה ללא בועות אוויר. מכסים בניילון נצמד ומניחים להצטנן מחוץ למקרר לטמפ’ החדר. הציפוי צריך להיות נוזלי. אם הוא התקשה בצינון, מחממים כמה שניות במיקרוגל ומערבבים היטב.
  12. מצפים ומקשטים: מחלצים את העוגה מהתבנית, מניחים על רשת ויוצקים מעל את הציפוי. מקשטים בכדורי פררו רושה ושומרים במקרר. 

בתאבון.
המתכון הוא של מיקי שמו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger