יום שלישי, 21 בספטמבר 2010

תבשיל פלפלים,שעועית אזוקי ומאש

לבן שעוסק בספורט אני משתדלת להכין מאכלים בריאים,עתירי אנרגיה וחלבון.
אם הוא אוכל את זה בסוף?????? זו כבר שאלה אחרת................

אני משתדלת שתמיד תהיה תוספת בריאה לארוחת הצהריים  הכנתי תבשיל של פלפלים ושעועית אזוקי ומאש.
2 אלו בריאים מאוד,קלים לעיכול ועוזרים לניקוי הגוף.
יש להשרות אותם 24 שעות.
אפשר לאכול את המאש ללא בישול כתוספת לסלט,אבל צריך להנביט אותה לפני כן.




לטגן בצל
להוסיף שום כתוש,זרעי חרדל וזרעי כוסברה. מכל אלו יש להוסיף כפית.
לאחר כמה דקות להוסיף רצועות גמבה ולהקפיץ את התבשיל 5 דקות.
להוסיף כוס מים ואת האזוקי, לתבל במלח ופלפל שחור וכף כמון טחון.
לבשל 15 דקות. להוסיף את המאש ולבשל עוד 5 דקות. לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
בתאבון.

אני מפזרת גם זרעי צ'יה על התבשיל ממש לפני האכילה.
מומלץ להכניס צ'יה למזונות של הילדים,אין לה טעם וכמעט לא מרגישים אותה,אצלי הילדים מוסיפים אותה לקורנפלקס בבוקר. הצ'יה עשירה פי 6 באומגה 3 יותר מדגים ואגוזים. אז כדאי.


כדאי שיהיה תמיד במזווה.מימין לשמאל........קינואה לבנה,קינואה אדומה,אזוקי,צ'יה ומאש. אתם יכולים גם להכניס את זה למרק ,הילדודס לא ירגישו.........מי שרוצה שהאזוקי תהיה רכה ממש ,צריך לבשל אותה במים חצי שעה ,לסנן ואז להמשיך במתכון כרגיל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger