יום ראשון, 5 בספטמבר 2010

פאי שוקולד

פאי שוקולד ממכר.
אני הכנתי לפי המתכון של קרין גורן,עם שינויים שלי.



לקלתית:


2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)

1/4 כפית מלח

3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה טרופה

 


למלית השוקולד:


2 ביצים שלמות + 2 חלמונים בנוסף, בטמפ' החדר

1/4 כוס סוכר

250 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

1/4 כפית מלח
אני הוספתי גם 3 כפות נוטלה ו2 כפות גבינה לבנה.....אני אוהבת שילוב של גבינה עם שוקולד.
מי שלא רוצה שיצמד למתכון המקורי.
 

 

מכינים את הקלתית ואופים אפייה חלקית:


במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים בלחיצות קצרות  רק עד לקבלת בצק אחיד

משטחים את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, ומעבירים לתבנית . מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית).

מכינים את מלית השוקולד, מרכיבים ואופים:


משאירים את התנור חם (180 מעלות).

מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים שוקולד, חמאה ומלח.

מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית.

אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים.

בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger