יום שני, 21 ביוני 2010

עוגיות שוקולד במלית טופי


כששירלי נמש המקסימה מכינה משהו אני יודעת שזה טעים מאוד. ולכן אני מחכה בקוצר רוח לפוסטים שלה.

הפעם היא העלתה את העוגיות הללו וידעתי שאני חיבת להכין . ומיד.

עוגיות משגעות וטעימות . מומלץ להכפיל כמויות

עוגיות שוקולד במילוי טופי קרמל וקפה/ מבוסס על מתכון מתוך Culinary in the Country ושירלי הכינה בגרסה שלה. שאתם יכולים למצוא כאן
לכ – 25 עוגיות -. אני כאמור הכפלתי את הכמות

חומרים

1 ו – 1/4 כוסות קמח
1/3 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתייה
120 גר' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן רגיל
1/2 כוס סוכר חום כהה
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית ווניל.   מכיוון שלא מצאתי טופי במלית קפה השתמשתי בתמצית קפה לעוגיות.

אופן ההכנה:

מנפים יחד לקערה את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה לשתייה. מערבבים היטב.
בקערת המיקסר מערבלים היטב את החמאה ושני סוגי הסוכר.
 מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי ערבול מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ומערבלים רק עד להטמעה מלאה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך כשעתיים.

אני שמתי במקפיא ל10 דקות




כשהבצק קר ונוח לעבודה – מחממים תנור ל – 190 מעלות.
יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ – 3 ס"מ. כל כדור משטחים לעלה דק ובמרכזו מניחים סוכרייה שלמה אחת. סוגרים סביבה את שאריות הבצק, ובעזרת שתי הידיים מכדררים לצורת כדור.
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ – 10 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין


4 תגובות:

  1. מדהימה שכמותך!
    חייבת להגיד שהעוגיות שלך יצאו ה ר ב ה יותר יפות משלי :-)
    וכל הכבוד על האילתור עם תמצית הקפה, נשמע לי מוצלח במיוחד.
    אגב, אם בא לך את מוזמנת להעלות את התמונות לדף בפייסבוק עם קישור לבלוג שלך.
    נשיקות!

    השבמחק
  2. תודה יקירתי.

    אני גאה לומר לך שאני בין הבודדים שאין להם פייסבוק.
    ואכן תמצית הקפה נותנת לזה ארומה משגעת.
    נשיקות יקירתי

    השבמחק
  3. סוף סוף הכנו את העוגיות
    יצא טעים מאוד אמנם בלי הסוכריות\ שוקולד
    אך הם יצאו מוצלחות...
    תודה וגמר חתימה טובה!

    השבמחק

Powered By Blogger