יום חמישי, 17 ביוני 2010

סמבוסק








פשוט ממכר.הכנתי ב2 גרסאות .מטוגן ואפוי.
אין בכלל מה להשוות המטוגן לוקח בגדול. יש מאכלים שאי אפשר לחסוך בקלוריות.

אני הכנתי לפי המתכון של פסקל פרץ מהספר" מטעמי עיראק".

 בצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חמישים גרם מרגרינה
אחד וחצי כוסות מים

מצרכים למלית

כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים
שתי כפות שמן
שני בצלים קצוצים דק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית כמון טחון
חצי כפית בהרט

חצי כפית פפריקה חריפה

בנוסף
חלבון של ביצה

שמן לטיגון עמוק





הכנת הבצק
בקערה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב

מוסיפים את החומרים רטובים ולשים 10 דקות

מכסים במגבת נקיה ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח - בערך שעה


הכנת המלית


מטגנים את הבצלים עד שהם זהובים.
שמים את החומוסים בקערה עם הבצל המטוגן והתבלינים וטוחנים במעבד מזון. טחינה גסה, לא להפוך הכל למשחה.
לערבב הכל היטב ולתקן תיבלו אם צריך.


הכנת הסמבוסק

לוקחים חלק מהבצק, ומרדדים אותו על משטח

עבודה מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ

קורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס או צלוחית

מניחים כפית גדושה מן המלית במרכז כל עיגול

מורחים את קצות העיגול בחלבון ומקפלים לשניים ומניחים בצד להתפחה

ממשיכים עם שארית הבצק.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמבוסקים משני כיוונים.

נשאר מעולה גם אחרי הקפאה.

בתאבון.

 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger