המתכון הזה נולד לגמרי במקרה.
רציתי להכין חזה עוף מוקפץ עם ירקות, גיליתי שאין לי פלפלים ולא נבטים בקיצור, לא כדאי להתחיל בכלל.
מהמקפיא התגלתה חבילת גזר גמדי ,אז אמרתי נכין חזה עוף מתקתק עם קצת סויה ודבש.
אבל שוב התאכזבתי כי נגמר הרוטב סויה וגם הדבש לא מספיק. עצבים נכון?
טוב, החלטתי לאלתר, במקום הדבש, נשים סילאן, במקום הסויה, נשים חרדל.
ויצא מעדן. תוך כדי הוספתי קוביות דלעת ואני והמשפחה ליקקנו את האצבעות.
אז למתכון
רצועות חזה עוף לפי הכמות שאתם רוצים מושרות במשרה של, כף חרדל גרגירים וחצי כוס סילאן.
אחרי שעה השריה לטגן בצל עד להשחמה
להוסיף כף סוכר חום כדי לקרמל את הכל.
להוסיף את נתחי העוף ללא הנוזלים ולהקפיץ 5 דקות.
להוציא את העוף ולהניח בצד.
להכניס את הגזר הגמדי וקוביות הדלעת.
להקפיץ כמה דקות ולהוסיף פנימה את המשרה שהיה בו העוף.
להוסיף מעט מלח ופלפל שחור ולתת לזה בישול של 10 דקות.
לאחר 10 דקות להחזיר את רצועות העוף פנימה ולערבב בזהירות הכל יחד .
להשאיר על הגז לעוד 5 דקות בישול אבל ללא המכסה.
לערבב הכל בעדינות. זהו מוכן.
בתאבון
הי מאיה, ראיתי את העוגה שמציינת עד 120, רציתי להציע לך להכין עוגות טעימות כמובן ואני בטוחה, אך להתחיל לציין עד 240 או מספר שנים אחר העולה על דעתך בהתאם לחוגג - יעל.
השבמחק