יום שלישי, 15 ביוני 2010

קציצות בשר עם חומוס ולימונים כבושים



קציצות בשר עם חומוס ולימונים כבושים

לתבשיל:
1 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים 'סנפרוסט' (800 גרם)
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ גס
2 עגבניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ. אני לא השתמשתי בעגבניות
1 כף שטוחה סוכר
2 כוסות מים
2 כפות גדושות לימונים כבושים, קצוצים גס
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה . במקום פפריקה שמתי מעט חוויאג למרק, וכוסברה יבשה טחונה.
מלח, פלפל שחור

לקציצות:

600 גרם בשר בקר, טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 ביצה
1/3 כוס קמח מצה או פירורי לחם
קליפה מגוררת מלימון אחד
מלח, פלפל שחור, גרוס
1/4 כוס שמן קנולה לטיגון
להגשה:
1/3 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

אופן ההכנה

1. לקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ.

2. מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן, מטגנים את הקציצות עד הזהבה קלה ומעבירים לנייר סופג.

3. לתבשיל: מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל, עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד התרככות הבצל.

4. מוסיפים מים, לימונים כבושים, פפריקה, גרגירי חומוס, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

5. מניחים את הקציצות בסיר ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות.

6. מפזרים פטרוזיליה או כוסברה ומגישים


המתכון מאתר מתכונים.נט




תגובה 1:

  1. מאיה זה ניראה ט-ע-י-ם....לימון כבוש מוסיף המון,מתכון נהדר,תודה

    השבמחק

Powered By Blogger