כשהשף אהרוני העלה את המתכון הזה במדור של סוף השבוע,ידעתי שאכין את זה ...אני שייכת למעריצי
אהרוני, השף הכי אהוב עלי, וזו מהסיבה הפשוטה שכל מתכון שלו תמיד מצליח, והכנתי המון מתכונים שלו.
הוא תמיד ידבר בגובה העינים, ירשום מתכונים שמובנים לכל אחד. והכי חשוב, תמיד מצליחים.
לא היה מתכון אחד שלו שהכנתי והתאכזבתי.... לעומת המון מתכונים של כל מיני שפים וקונדיטורים
שניסיתי ולא יצא מוצלח...בלשון המעטה. ועל זה אני נשארת נאמנה למתכוניו של אהרוני. ויודעת שזה
תמיד מצליח. גם הפעם המתכון פצצה....תכינו לחג ותלקלקו אצבעות.
יאללה למטבח:)
החומרים הדרושים:
חצי ק״ג בשר כבש או בקר טחון פעמיים...השתמשתי בבקר
3 כפות קמח עדשים...שמתי קמח רגיל
1 פלפל ירוק חריף
3 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר, פרוס דק
3 שיני שום, קלופות
2 כפיות קינמון טחון...שמתי חצי כפית,יש אצלי בבית שונאי קינמון:) אבל אם אוהבי קינמון הנכם,שימו!
3 כפות עלי נענע
3 כפות עלי כוסברה
רבע כפית הל טחון
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. שמים את כל החומרים, למעט הבשר,במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה מאוד.
2. מערבבים היטב את התערובת עם הבשר.
3. צרים מהתערובת קציצות שטוחות ויפות, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.
4. מחממים שמן בגובה 1 ס״מ במחבת רחבה וכשהוא חם מטגנים בו את הקציצות 4-5 דקות מכל צד, עד שהן שחומות יפה.
את הקציצות אפשר להגיש קרות או פושרות, וניתן גם לחמם אותם בתנור כ-5 דקות. אפשר גם להגיש לצידן צ׳אטני כוסברה.
צ׳אטני כוסברה
החומרים הדרושים:
1 כוס עלי כוסברה טריים
רבע כוס עלי נענע
2 שיני שום
10 פרוסות ג׳ינג׳ר דקות...שמתי חמש:)
חצי כפית כמון טחון
מלח
כחצי כוס מים
אופן ההכנה
טוחנים הכל במעבד מזון ומגישים עם הקציצות.
אהבתי תודה
השבמחקיצא מעולה! תודה רבה
השבמחקבשמחה :) הקרדיט לאהרוני ♥
השבמחק