עוגת תפוחים מעולה של הקונטידור בן עמי ברתיני שביט. מתאימה לפסח
למלית:
1 ק"ג תפוחי עץ מזן סמיט, קלופים ופרוסים לפרוסות (כ– 8 תפוחים)
150 גרם סוכר (¾ כוס)
2 כפיות קינמון
מיץ מלימון אחד
לבצק (תחתית+כיסוי):
200 גרם קמח מצה (½1 כוסות)
70 גרם קמח תפוחי אדמה (½ כוס)
6 ביצים
240 מ"ל שמן (1 כוס)
לציפוי:
50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס (½ כוס)
100 גרם סוכר (½ כוס)
2 כפיות קינמון
מכינים את המלית:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מערבבים תפוחים, סוכר, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ– 30 דקות, עד הרכבת העוגה
הכנת הבצק
לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוח אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף.
מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.
מכינים את הציפוי:
בקערה שלישית, מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון
מרכיבים את העוגה:
בידיים רטובות, משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים.
מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות או בעזרת מרית, לכיסוי אחיד של התפוחים.
מפזרים את הציפוי מעל הבצק. אופים כשעה עד שעה ורבע, עד שהבצק זהוב.
הערות שלי....במתכון כתוב שהעוגה מתאימה לתבנית 26 ,אני הכנתי בתבנית 24, לא הספיק בכלל ל26. והעוגה טעימה מאוד דווקא יום לאחר האפיה . אצלי מאוד אהבו.בתאבון
המתכון מהאתר של קרין גורן
אוי, כל הפה שלי מלא ברוק :)
השבמחקזאת ללא ספק הולכת להיות עוגת החג שלי!
תודה רבה על המתכון
בשמחה רבה(:
השבמחקשלום ! העוגה נראת מעולה. לא ברור כייצד לא נכנס ל26 ול 24 כן? אודה להסברך!!
השבמחקחג שמח.
לא רשמתי שלא נכנס ל26,אלא שלא הספיק... זאת אומרת יצאה ממש נמוכה. ב24 היא הייתה בגובה שמתקבל על הדעת.
השבמחקוואו, נשמע ונראה מצוין !
השבמחקרצה למטבח להכין (:
עליי לשאול, איפה ניתו לרכוש קמח תפוחי אדמה ?
היי. קמח תפוחי אדמה יש בכל סופר!
השבמחק