יום חמישי, 21 במרץ 2013

פטריות ממולאות בשר, ערמונים ומשמשים


תבשיל חגיגי במיוחד וטעים טעים. מצטערת על איכות התמונה.המתכון חגיגי ומרשים ומתאים לחג.

למתכון:
כמות של חצי קילו בשר מספיקה ל8פטריות גדולות או 10 בינוניות.למלית השתמשתי בעוף טחון.


מלית:
חצי קילו עוף טחון
8 משמשים יבשים קצוצים
חצי כוס של כרישה קצוצה
6 או 7 ערמונים קצוצים לקוביות קטנטנות
3 גבעולים של בצל ירוק קצוץ
כפית כורכום
רבע צרור כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
כף אבקת מרק בצל
2 שיני שום כתושות
2 כפות קמח מצה
את הכל לערבב יחד וליצור קציצות לפי גודל הפטריה.


בסיר גדול ורחב שיכול להיכנס לתנור לטגן 3 בצלים וחצי כרישה.
אחרי שהם מזהיבים להניח עליהם את הפטריות הממולאות ולשפוך עליהם את הרוטב את הרוטב.
רוטב:
כוס יין אדום
מעט מלח ומעט מוסקט
4 כפות צ'ילי מתוק
כך אבקת מרק בצל
3 שיני שום כתושות
וחצי כוס מים
אפשר לפזר בסיר משמשים יבשים וערמונים.
להכניס הכל לתנור בחום של 190 לחצי שעה
  ב10 דקות ראשונות לכסות את הסיר.
אחרי חצי שעה להכין בלילה של כף חרדל ו3 כפות סילאן ולזלף על כל הפטריות.
להחזיר לתנור לעוד 10 דקות, אחרי 10 דקות  אפשר להוציא ולפזר שקדים קצוצים.
בתאבון וחג שמח

6 תגובות:

Powered By Blogger