יום חמישי, 14 במרץ 2013

עוף שומר זיתים וגמבות



תכף השומר יורד מהמדפים עד לחורף הבא בע"ה. אז הנה מתכון מעולה עם שומר שהכנתי השבוע. אני אוהבת במתכונים מסויימים בהם אני רוצה לרכז טעמים, להתחיל את הבישול על הגז ולהמשיך בתנור. אפשר להחליף את העוף בפרגיות ולהגיש עם תפוחי אדמה בערב החג...






למתכון:
בסיר שיכול להכנס לתנור לטגן 3 בצלים גדולים עד להשחמה.
להניח מעל את העוף או הפרגיות. מעל להניח שומר וגמבות חתוכים לקוביות וקופסא של זיתים ללא גרעינים מסוננים ושטופים במים כמה פעמים. אני נוהגת להרתיח את הזיתים במים נקיים ואז לסנן על מנת להפטר מהמליחות.
להוסיף מים עד לגובה הירק. להביא לרתיחה ולתבל ב 7 שיני שום כתושות, מלח, פלפל שחור, כף כוסברה יבשה, כף פפריקה מתוקה. להוסיף כמה עלי כרפס קצוצים. לבשל חצי שעה , להסיר מכסה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל190. מדי פעם לערבב את הסיר. אצלי אחרי שעה ורבע כבר היה מוכן.

ועוגת יום ההולדת לבעלי היקר (:




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger