יום רביעי, 10 במאי 2017

טארט מסקרפונה ושוקולד מריר


שלום חברים♥
נכון שמזמן לא היה פה מתכון מתוק?
אז מעלה לכם מתכון לטארט של מיקי שמו,שהכנתי ונחל הצלחה מרובה.
אני שיניתי במתכון כמה פרטים....שמתי שוקולד מריר במקום חלב. והגדלתי את כמות השוקולד ל300.
תהנו.


חומרים לתבנית טארט מלבנית
מתפרקת או אינגליש קייק חד-פעמית 
נמוכה בגודל 8×27 ס”מ:
לקלתית:

  • 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1 ביצה + 1 חלמון

  • לקרם קפה ושוקולד חלב:

  • 120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
  • 120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 50 גרם פולי קפה קלויים (לא חובה)
  • 1 כף קפה נמס מגורען (או 2 כפות, אם לא משתמשים בפולי קפה)
  • 200 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות

לקרם גבינה:
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
לקישוט:
  • אבקת קקאו

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הקלתית: מערבלים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח למלבן בגודל 13×35 ס”מ. מרפדים בבצק את תחתית ודפנות התבנית ומעבירים מערוך על שולי התבנית, כדי להסיר עודפים. אם מכינים בתבנית חד-פעמית, מרפדים רק את תחתית התבנית. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה ומצננים היטב.
  5. מכינים קרם קפה ושוקולד חלב: מביאים לרתיחה חלב עם שמנת מתוקה, פולי קפה וקפה נמס בסיר קטן.
  6. מסננים את התערובת החמה לקערה, מוסיפים מייד שוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-30 דקות לטמפ’ החדר.
  7. יוצקים על הקלתית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות להתייצבות.
  8. מכינים קרם גבינה ומרכיבים את הטארט: מערבלים שמנת מתוקה עם מסקרפונה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה דקה-שתיים במהירות בינונית רק עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ ומזלפים עיגולים על גבי קרם הקפה. לחילופין אפשר להניח על קרם הקפה כפיות גדושות של קרם הגבינה. זורים אבקת קקאו.
  9. מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים .












תגובה 1:

Powered By Blogger