יום חמישי, 5 בדצמבר 2013

קציצות חצילים אפויות





אני מטורפת על חצילים!! מוכנה לאכול אותם בכל מצב,בכל שעה, אדוי,אפוי,מבושל...כבר הבנתם את הרעיון:)
את המתכון הזה אני מאוד אוהבת כי הגרסה האפויה שלו טעימה לא פחות מהמטוגנת ואפשר לזלול ללא יסורי מצפון.
 ניגש למתכון:

2 חצילים קלויים, לרוקן  את ה"בשר" שלהם ולסנן
בצל גדול  קצוץ ומטוגן
2 תפוחי אדמה מבושלים מקולפים
בטטה מבושלת קלופה
כף חרדל די'זון
רבע כפית ג'ינג'ר יבש
4 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה
2 כפות צ'ילי מתוק
מוסקט מגורר
מלח, וכף אבקת מרק.
5 כפות פירורי פירורי לחם...אפשר יותר על מנת לקבל עיסה סמיכה יותר
את הכל ערבב יחד, אני השתמשתי במועך פירה וכך ריסקתי את תפוחי האדמה והבטטה וערבבתי יחד. לטעום אם צריך לתקן תיבול  ואחרי שטעמתם תוסיפו 2 ביצים.
להניח נייר אפייה בתבנית לשמן בספריי או ע"י מברשת את הנייר. ליצור  כדור ,להניח על התבנית ואז למעוך אותו...כך זה יותר קל.
מעל לכל הקציצות לפזר פירורי לחם, לרסס מעל בספריי שמן ולאפות ב190 20 דקות. לאחר 20 דקות להפוך אותן בעדינות ולאפות עוד 20 דקות.  מעדן!!!   הן הכי טעימות קרות מהמקרר.(:

אפשר להוסיף למי שחפץ בכך,גבינה קשה מגוררת...או למי שרוצה בשרי אפשר לשלב קוביות פסטרמה.
בתאבון

תגובה 1:

Powered By Blogger