מצטערת על איכות התמונה...צולם בפלאפון.:)
המתכון הזה מעולה וטעים כמו כל המתכונים של ליה שומרון. את המתכון אפשר למצוא בספר שלה "פשוט בריא"
אני הגדלתי מעט כמויות. וגם הוספתי קינואה לתערובת על מנת לקבל חלבון מלא. המתכון מובא כאן כמו שהוא בספר.
אתם יכולים להגדיל כמויות או להוסיף מרכיבים שאתם אוהבים.
פלפלים ממולאים בבורגול, עשבי תיבול ואוכמניות מיובשות
המצרכים:
4-5 פלפלים בשלל צבעים למילוי
למילוי:
1 כוס בורגול גס...אני שמתי גם רבע כוס קינואה אדומה.
½1 כוסות מים רותחים
1 בטטה
2 גזרים
חופן גרעיני חמנייה מקולפים
2-3 כפות רסק עגבניות
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/2 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)..שמתי כוסברה
1/4 כוס אוכמניות מיובשות
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
מעט אבקת שום
מעט פלפל שחור
לסיר:
1 כוס מים רותחים
1 כף אבקת מרק טבעית בטעם עוף (לא חובה)
1 כף גדושה רסק עגבניות
2-3 עגבניות אדומות וקטנות
אופן ההכנה:
1. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומנקים מגרעינים.
2. שמים את הבורגול בכלי יחד עם המים הרותחים, מכסים וממתינים כ- 20 דקות. מפוררים ובודקים אם
הבורגול עוד ממש קשה אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולכסות לכמה דקות נוספות.
3. בינתיים מקלפים את הבטטה ואת הגזרים ומגררים אותם דק לתוך קערה.
4. קולים את גרעיני החמנייה על מחבת יבשה תוך כדי ערבוב עד שהם משחימים מכל הכיוונים. מוסיפים לקערה
.
5. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי לקערה יחד עם הבורגול ומערבבים.
5. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי לקערה יחד עם הבורגול ומערבבים.
6. ממלאים את הפלפלים ומסדרים אותם עומדים צפופים יחד בתוך סיר.
7. מערבבים את כוס המים הרותחים עם אבקת המרק, הרסק ועם מעט מהתבלינים ששימשו אותנו למילוי,
ומוזגים לתחתית הסיר.
8. חותכים את העגבניות לחצאים ומניחים כל חצי עם הפנים מטה לכיסוי כל פלפל.
9. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 30 דקות על אש בינונית....אני שמתי בתנור,מכוסה היטב.
ואחרי 40 דקות הסרתי כיסוי לעוד רבע שעה. אפיתי בחום של 190.
מאיוש הפלפלים ניראים טוב ונשמעים מאדדדדדדדדדד טעימים!!
השבמחקזה חאד המאכלים שאני כל כך אוהבת :)
אני גם אוהבת קינואה!
תודה יקירה! ♥♥
השבמחק