יום חמישי, 1 בספטמבר 2011

עוף עם זיתים,חמוציות ושזיפים יבשים


לאוהבי המתוק מלוח ,זה המתכון עבורכם.

6 כרעיים
2 שיני שום
4 בצלים גדולים קצוצים
זיתים מגולענים
שזיפים שחורים מגולענים בערך 15
חופן חמוציות או צימוקים
כפית פפריקה מתוקה
כך חוויאג' למרק
כפית כורכום
מעט קינמון מלח, פלפלשחור.
כף סילאן
לטגן את הבצל עד להשחמה, להוסיף שום ואת העוף. לתת לעוף להפריש קצת נוזלים. להוסיף מים עד גובה העוף, להביא לרתיחה ולהוסיף זיתים. לתבל ולבשל חצי שעה. אחרי חצי שעה להוסיף את השזיפים  והחמוציות ולהמשיך לבשל עוד 40 דקות. בסוף הבישול להוסיף עוד כף סילאן.
בתאבון. למי שחושש התבשיל לא יוצא מתוק.


את המתכון הביאה אירית מאוכל כשר. אני שיניתי לפי טעמי האישי

3 תגובות:

  1. מתוק מלוח? קלעתם בדיוק לטעם שלי! המתכון נראה ונשמע מוצלח בהחלט! שווה לנסות אותו וכך אעשה. אגב, אצלי במטבח יש הקפדה רצינית על עניין הבריאות (ירקות אורגניים, עוף של טבע עוף, חמוציות וכו' מטבע מרקט..) - זה לא משנה את צורת הבישול... נכון?

    השבמחק
  2. זה ממש לא משנה את צורת הבישול...גם אצלי בבית יש הקפדה על בריאות, ללא צבעי מאכל וחומרים משמשרים המון דגנים וקטניות,אבל ממש לא אורגני!!

    השבמחק

Powered By Blogger