יום שישי, 5 במאי 2017

קובה נייה צמחונית/ טבעונית







הרבה זמן תיכננתי להכין קובה נייה...חיפשתי מתכונים ברשת ולבסוף הגעתי למתכון משלי .
המתכון לא מסובך בכלל...באמת שלוקח עשר דקות הכנה.
תזכרו שזו לא קובה מטוגנת שלוקחים ביד ואוכלים...
הקובה הזו לא עוברת שום אפייה או טיגון ולכן היא חייבת קירור כדי להתייצב. אוכלים אותה על צלחת עם מזלג.
או מכניסים מהר מהר לפה שלא תתפורר:)
הדעות היו חלוקות בבית לגבי המתכון...לא היה ספק שזה טעים מאוד מאוד.
אבל חלק לא אהבו שזה לא מטוגן ושזה רך....וביקשו קובה רגילה ומטוגנת .
(מקובעים,נו...) :)

אני אהבתי מאוד. אז החלטתי לעלות את המתכון...תכינו וספרו אם אהבתם♥


*אחת מקוראות הבלוג הציעה להניח כל קובה בעלה קטן של חסה,אפשר גם באנדיב.
וזה רעיון נפלא♥
אז נתחיל?

רבע כוס עדשים כתומות מבושלות עד שהן רכות....ראיתי מתכונים שבמקום עדשים שמו מחית של תפוח אדמה מבושל.
אני הלכתי על עדשים.ויש מתכונים בלי כלום ,רק עם בורגול.

 כוס בורגול דק, שנקרא ג'ריש.  את הבורגול לשטוף היטב,לסנן  היטב ,לשים בקערה ולהשרות אותו ברוטב של שלוש עגבניות וגמבה אחת שטחונים במיקסר !את כל תכולת המיקסר לשפוך על הבורגול ולתת לו לספוג הכל.




אחרי שהעדשים מוכנות והבורגול מוכן לערבב את שניהם בקערה. ולהוסיף לקערה:

כוס בצל ירוק קצוץ
חצי כוס זיתי קלמטה קצוצים...אם יש לכם ממרח זיתים הוסיפו גם ממנו כף גדושה.
5 פרוסות לימון כבוש  קצוצים...לא לוותר!!אם אין לכם לימון כבוש שלפי דעתי זה מצרך חובה! שימו קליפת לימון מגוררת
והכניסו פנימה גם קצת פלחי לימון חתוכים,ללא הקליפה .
פטרוזיליה קצוצה
גמבה קצוצה דק דק דק...אני גררתי בפומפיה.
מי שאוהב חריף מוזמן לקצוץ פנימה פלפל ירוק חריף.
חופן צנוברים
כפית פפריקה מתוקה
כף שמן זית
לתבל במלח, כמון,רבע כפית בהרט....תטעמו ותתקנו תיבול.
 לערבב הכל יחד וליצור קובות קטנות ויפות
להניח בתבנית גדולה ולהכניס למקרר!
אוכלים קר או בטמפרטורת החדר! ולהגיש עם טחינה!!!! וסלט ירקות !
בחלק מהמתכונים שראיתי לא יצרו בכלל קובות אלא שמו את זה במגש עגול סידרו כמו קציצה ענקית  וכל אחד לקח לו בכף לצלחת.
זה טעיםםםםםםםםםם
תהנו♥

התמונה של ‏מאיה יעקב‏.


3 תגובות:

  1. אם זה הולך טוב עם חסה ,חשבתי אולי לשים אותן בסירות חסה ואז נחמד להשתמש בזה ככף? טובה

    השבמחק
  2. רעיון מצויין...זה הולך עם הרבה דברים,אנחנו אכלנו את זה עם טחינה. חלק אכלו את זה עם שמנת חמוצה ועירית ...זה טעים ביותר.

    השבמחק
  3. אני הייתי מגישה את זה בתוך עלי אנדיב....גם קטן ויפה וגם טעים

    השבמחק

Powered By Blogger