יום שלישי, 9 בפברואר 2021

אוזני המן

ט"ו בשבט מאחורינו ופורים מתקרב... אז למי שרוצה להתחיל להכין אוזני המן,הנה המתכון שאני אוהבת מאוד. יש המון גרסאות לבצק אוזני המן, יש בצק שמרים,בצק פריך,עם חלמון,עם שמנת... בקיצור יש המון. אני אוהבת את הבצק הזה ,פשוט וטעים.
אני אוהבת להכין אותם ב2 צבעים.





אני מכינה מהמתכון של קרין גורן.
אני לא שמה ביצה במתכון.


המתכון
200 גרם חמאה
חבילה של אבקת סוכר
2 כוסות גדושות קמח
מעט מלח
וניל.
לבצק כהה להוסיף רבע כוס קקאו.
בתאבון









ללוש לבצק ולמלא במליות האהובות עליכם. אצלנו אוהבים נוטלה.!
 יש עוד מתכון שהוא מוצלח מאוד לטעמי והכנתי אותו שנה שעברה וזה המתכון של ברי סייג מ"טאטי" שכל מתכון שלו מצויין.
הנה הוא כאן:

אוזני המן 

60 יחידות בערך

רכיבים: 
1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר 
270 גרם חמאה רכה 
3 כוסות + 3 כפות גדושות (450 גרם) קמח לבן 
1 כפית שטוחה (2 גרם) אבקת אפיה 
1/4 מכל (60 מ"ל) שמנת מתוקה 
1/2 כפית תמצית וניל איכותית 

אופן הכנה: 
1. שמים את אבקת הסוכר והחמאה בקערת המערבל בעל וו הגיטרה ומתחילים לערבל במהירות נמוכה עד שמתחילים להווצר פירורים.

 מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה וממשיכים לערבב. מוסיפים את השמנת ותמצית הוניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקרעה בניילון נצמד ומחאסנים במקרר לשעה. 
2. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה. 
3. מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך למלבן גדול בעובי 3 מ"מ. קורצים מהמלבן עיגולים בכוס בקוטר 6 ס"מ, בעזרת כפית מניחים במרכז כל עיגול מלית, סוגרים ומהדקים לצורת משולש. מניחים את האוזניים בתבניות, שומרים על מרווחים ביניהן ומאחסנים את התבניות שעה במקרר. 
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180) . אופים את האוזניים כ 15-17 דקות עד שהן מזהיבות. מצננים ומגישים. 

ו

4 תגובות:

  1. עשיתי...יצאו עוגיות חמאה ולא אוזני המן...אולי יש טעות במרשם של ברי?

    השבמחק
  2. היי. אין שום טעות במרשם של ברי...אם היית יודע\ת כמה מאות אוזני המן הכנתי מהמתכון שלו....וגם כל התגובות ברשת ,מאוד מוצלחות.זהו מתכון מנצח!!! ההסבר היחידי שיש לי לומר לך ,הוא שכנראה עיבדת את הבצק יותר מדי. בצק פריך צריך להיות קר מאוד עם כמה שפחות"משחקים" איתו... פורים שמח (:

    השבמחק
  3. בהמשך לשאלה של האנונימי הראשון, איך אפשר שהבצק יהיה קר מאוד אם החמאה רכה (זה אומר שצריך להשאיר אותה בחוץ, לא?)

    השבמחק
    תשובות
    1. אחרי ההכנה הוא צריך להכנס לקירור אי אפשר לעבוד איתו כשהוא לא קר .

      מחק