יום רביעי, 25 בינואר 2017

עוגת גבינה בחושה עם דובדבנים


עוגת גבינה עם דובדבנים.







קצת שונה מעוגות הגבינה הרגילות, אבל לא פחות אהובה ומוצלחת. אנחנו מאוד אוהבים אותה.

אז הנה עוגה מצויינת של דנה שטינוול מ"לאשה"
שנשמרת מצויין גם בהקפאה. המתכון מתאים לאינגלייש אחת. לתבנית גדולה,הכפילו כמויות.






חומרים

2 ביצים

1/2 1 (210 גרם) כוסות קמח

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 3 (35 גרם) כפות קורנפלור

1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

1 כפית קליפת לימון מגוררת

2 כפיות (10 מ"ל) תמצית וניל

125 גרם גבינת שמנת %30 שומן (או גבינה לבנה %9 שומן)

1/2 מכל (100 גרם) שמנת חמוצה,או יוגורט.

3/4 כוס דובדבנים חמוצים מגולענים בסירופ, מסוננים



אפשרות לעיטור:

כ-2 כפות סוכר גבישי (להשיג בחנויות לקונדיטורים)

אופן ההכנה:


שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומערבלים כ-2 דקות עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומערבלים לאחר כל הוספה, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, קליפת הלימון ותמצית הווניל ומערבלים קצת. מוסיפים פנימה את גבינת השמנת והשמנת החמוצה ומערבלים עוד קצת, עד שמתקבלת עיסה כמעט אחידה. מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים ידנית בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה.

יוצקים את העיסה לתבנית. מיישרים את פני העוגה במרית ומפזרים למעלה את הסוכר הגבישי, אם משתמשים בו. אופים כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. ב180 מעלות

איך שומרים: בכלי סגור בטמפרטורת החדר כ-3 ימים

2 תגובות:

  1. שלום מאיה
    שאלה: אפשר להכין את העוגה מראש ולהקפיא???

    תודה

    השבמחק
  2. היי. בוודאי שאפשר להכין מראש ולהקפיא. יוצא מעולה,מנסיון. :)

    השבמחק

Powered By Blogger