יום שבת, 19 בפברואר 2011

פטריות ממולאות בדלעת, אגוזים ועשבי תיבול


אם אתם זוכרים את מרק הפטריות שהבעל היקר מאוד אוהב, אז תבינו שלקראת שישי הוא מילא את המקרר בפטריות ,שחלילה ,לא אתבלבל ואשכח להכין לו את המרק האהוב, אבל תוכניות לחוד ומציאות לחוד.
מסיבות שונות ומשונות  הייתי צריכה להערך אחרת לארוחת שישי והמרק יצא מהתפריט...  רק לשבוע , לא לדאוג.
אז חיפשתי מה  להכין עם הפטריות.
חלק הכנסתי בתבשיל עוף משגע, אבל  אתם זוכרים שהעוף לא פוטוגני לכן אני ממעטת להכניס תמונות של עוף לבלוג.
וחלק מילאתי במלית של דלעת , אגוזים ועשבי תיבול.


אז למתכון:
כוס וחצי דלעת , לבשל  דלעת ולרסק אותה,הכמות הסופית היא  כוס וחצי
כוס  אגוזים קצוצים, אני ערבבתי כמה סוגים
חצי צרור עירית קצוצה
ורבע צרור כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור
אגוז מוסקט
מעט כוסברה טחונה
חצי כפית חרדל רגיל
לערבב הכל יחד ולמלא את הפטריות
לי המילוי הספיק ל8 פטריות בינוניות +
 להניח את הפטריות בתבנית  בקערה נפרדת להכין רוטב.

רוטב:
חבילה של שמנת להקרמה ובישול פרווה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
חצי כפית חרדל
לערבב ולשפוך על הפטריות
מעל לפטריות לזלף מעט סילאן.
לאפות  בין 20 דקות לחצי שעה.
בתאבון.
אפשר להחליף את הדלעת בקישואים

ועוגת תפוחים טעימה שאכלנו השבת




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger