יום שבת, 12 בפברואר 2011

עוף באננס

אחד המתכונים האהובים בביתנו.
וצריך רק 5 דקות הכנה.

חומרים למרינדה
4 כפות רוטב סויה
5 כפות רוטב צילי מתוק
2 כפות סילאן
1 קופסא של אננס משומר. אפשר לשים גם חצי מכמות הנוזלים שבקופסא.
לערבב הכל יחד בקערה.

לסדר בתבנית כרעי עוף. להניח בתבנית 4 גבעולי סלרי פרוסים לקוביות.
בצל אחד פרוס.
לשפוך על העוף את כל הרוטב שהכנו בקערה.
להשאיר במרינדה חצי שעה. ולתנור ב180 . חצי שעה ראשונה מכוסה. וכשמתחיל להיות מוכן. להסיר כיסוי כדי שיקבל צבע יפה. כמה דקות לפני שהעוף מוכן. אני אוהבת לזלף עליו עוד קצת סילאן.

4 תגובות:

  1. מאיההכנתי את העוף עם האננס ליום שישי בערב,פשוט מעדן,מאוד אהבנו,תודה אילה

    השבמחק
  2. מעולה. הכנתי כתבשיל בסיר. לא בתנור. יצא נהדר.
    3 קטנטנים בני 5, 3.5 ושנה. טרפו.

    הוספתי גם מעט מלח גס. פלפל שחור. ווהשחמתי בתחילה את העוף בשמןזית. עלי מרווה. טימין. רוזמרין וזעתר טריים

    השבמחק
  3. היי.שימחת אותי מאוד:) גם אצלנו העוף הזה להיט. לבריאות.

    השבמחק

Powered By Blogger