יום חמישי, 22 באפריל 2010

סברינה



לבצק:


1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 שקית שמרית (25 גרם)

3 כפות סוכר (35 גרם)

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/4 1 כוסות חלב פושר (300 מ"ל)

200 גרם חמאה מומסת, פושרת

1/2 כפית מלח


לסירופ:


1 ליטר מים

3 כוסות סוכר (600 גרם)

1/2 כוס רום אמיתי (לא תמצית)



להגשה:

1 מיכל שמנת מתוקה

3 כפות סוכר (35 גרם)


מכינים את הבצק ומתפיחים:


בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרית. אני שמתי כך שמרים יבשים
 מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, חלב, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בלילה חלקה ומבריקה. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.



משמנים היטב את התבניות. מערבבים את הבלילה להוצאת האוויר ומעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה בעובי 1 ס"מ. מזלפים את הבלילה לתבניות עד מחצית מגובה הדפנות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (הבצק יגיע לגובה הדפנות). מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-20 דקות, עד שהסברינות זהובות, יבשות ונוקשות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבניות.

בסיר רחב מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס.
 מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומוסיפים רום. שומרים על הסירופ בבעבוע עדין מאוד ומכניסים לתוכו את הסברינות הפוכות, כשהצד העליון והשחום שלהן טובל בפנים. מבשלים חצי דקה, הופכים לצד השני ומבשלים חצי דקה נוספת, עד שהסברינות תפוחות, רכות וספוגות סירופ. מוציאים בעדינות לצינון על רשת. שומרים את הסברינות המוכנות במקרר עד ההגשה.



מקשטים ומגישים:

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת רכה. מניחים כף קצפת על כל סברינה.

בתאבון.

מקור המתכון: קרין גורן




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger